Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Πέντε χρόνια σε επιχειρηματία για χρέη 19 εκατ. € στο Δημόσιο


Σε φυλάκιση 5 χρόνων για το ποσό-μαμούθ των 19.333.927 ευρώ, συσσωρευμένων χρεών προς το Δημόσιο, καταδικάστηκε χθες ο επιχειρηματίας και πρώην παράγοντας της ομάδας μπάσκετ του ΑΡΗ, Αναστάσιος Κιόλογλου, η έφεσή του ωστόσο έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα και έτσι αφέθηκε ελεύθερος.
Το ποσό αυτό αφορά ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο και συσσωρευμένα χρέη και οι κατηγορίες που αντιμετώπιζε ο 66χρονος επιχειρηματίας ήταν σε βαθμό πλημμελήματος, γι' αυτό και δικάστηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο.




Αντίθετα, η καταβολή ΦΠΑ ή Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών είναι αδικήματα που αντιμετωπίζονται σε βαθμό κακουργήματος. Οι υποθέσεις οδηγούνται στην ανάκριση και μόλις αυτή ολοκληρωθεί και ασκηθούν οι διώξεις, οι οφειλέτες κάθονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου, με βαρύτατες κατηγορίες που επισύρουν ποινές από 5 έως 20 χρόνια κάθειρξη, ενώ οι δικαστικές αρχές μπορούν σε πρώτη φάση να διατάξουν την προφυλάκισή τους.
Μάλιστα με εντολή του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου οι υποθέσεις αυτές πρέπει να οδηγούνται στη Δικαιοσύνη το ταχύτερο δυνατόν. Ο Αν. Κιόλογλου δεν εμφανίστηκε χθες στο δικαστήριο και ο συνήγορός του υποστήριξε πως έχει καταστραφεί οικονομικά και κοινωνικά, ενώ έχει διαλυθεί η οικογένειά του. Αναγνωρίζει τα χρέη του και πλέον, όπως ειπώθηκε, «έχει χάσει την μπάλα», αφού δεν ξέρει ποιο είναι το τελικό ποσό της οφειλής του σε τρίτους. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, βρίσκεται σε άθλια οικονομική και ψυχολογική κατάσταση και στο παρελθόν έκανε μέχρι και απόπειρα αυτοκτονίας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου