Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

"Ξέχασαν" να παύσουν στέλεχος για ανθελληνικές δηλώσεις στο ΣΥΡΙΖΑ


Κανονικά στη θέση του στέλεχος που υποτίθεται πως είχε παυθεί γιατί αποκάλεσε Καρντάκ τα Ίμια
Δε φαίνεται πως έχουν συνηθίσει το νέο τους ρόλο ως αξιωματική αντιπολίτευση στο ΣΥΡΙΖΑ καθώς θεωρούν πως μπορούν να λένε κάτι και να μη το εφαρμόζουν. 


 

Μετά τις ανακολουθίες Τσίπρα για το χαράτσι της ΔΕΗ και την περιβόητη δωρεά στο ΚΕΘΕΑ που ουδέποτε πραγματοποίησε η Κουμουνδούρου, άλλη μία περίπτωση ήρθε στο φως.
Πέτρα του σκανδάλου το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Νάσσος Θεοδωρίδης, ο οποίος σε δημόσια τοποθέτηση του αποκάλεσε τις βραχονησίδες Ίμια με την τουρκική τους ονομασία Καρντάκ.
Οι αντιδράσεις από όλες τις πτέρυγες της Βουλής τότε ήταν πολλές και ο Αλέξης Τσίπρας είχε αναγκαστεί να τον παύσει από εκπρόσωπο του στην Επιτροπή Δικαιωμάτων της Βουλής.
Παρά το γεγονός όμως, πως έχουν περάσει αρκετοί μήνες από τότε, ο κ. Θεοδωρίδης παραμένει κανονικά εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. Αρκεί μόνο μία ματιά στο site της επιτροπής www.nchr.gr για να το διαπιστώσει κανείς. Άραγε το "ξέχασαν" ή πίστεψαν ότι θα ξεχαστεί;
Ποιος είναι ο Νάσσος Θεοδωρίδης
Ο κ. Θεοδωρίδης είναι νομικός,  μέλος του (πρώην πλέον) Συνασπισμού και μέλος της επιτροπής Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως αναφέρει στην προσωπική του σελίδα στο facebook, δηλώνει μέλος της Αντιεθνικιστικής Κίνησης, του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα και του Συνδέσμου Αντιρρησιών Συνείδησης ενάντια στη στρατιωτική θητεία. Έχει διατελέσει επί δύο συνεχόμενες τριετίες μέλος της εθνικής επιτροπής ανθρωπίνων δικαιωμάτων που ανήκει στη Γενική Γραμματεία του υπουργικού Συμβουλίου ως διορισμένο μέλος από το ΣΥΡΙΖΑ.
Στο παρελθόν πάντως, έχει προκαλέσει με τις εμπρηστικές δηλώσεις του για μία σειρά από θέματα, με αποκορύφωμα αυτές για τη "συγνώμη" που έπρεπε να ζητήσουν οι Πόντιοι από τους Τούρκους, το "μύθο" του αλβανικού έπους του 40, το χαρακτηρισμό ως εγκληματία του Κολοκοτρώνη και της Επανάστασης του 21, ως εθνικιστικό μύθο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου