Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

ΚΕΠΚΑ: Μειωμένο έως και 4,8% το κόστος για τα Σαρακοστιανά

Από 120 έως 201 ευρώ.
 Σύμφωνα με την έρευνα, οι μεγαλύτερες μειώσεις (έως 40%) καταγράφονται στις γαρίδες και τον ταραμά

Το κέντρο προστασίας καταναλωτών δημοσιοποίησε τα στοιχεία που συνέλεξε με την έρευνα τιμών για το φετινό σαρακοστιανό τραπέζι.


 Μειωμένο κατά 1,5% έως 4,8% είναι το κόστος για το φετινό σαρακοστιανό τραπέζι, σύμφωνα με έρευνα τιμών που δημοσιοποίησε το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ).

Σε απόλυτες τιμές το κόστος ξεκινά από 120 και φτάνει έως τα 201 ευρώ ενώ πέρυσι το αντίστοιχο εύρος τιμών ξεκινούσε από 126 και έφτανε έως και τα 210 ευρώ.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι μεγαλύτερες μειώσεις (έως 40%) καταγράφονται στις γαρίδες και τον ταραμά. Αυξήσεις διαπιστώνονται στα καλαμάρια και το τουρσί.

Το Κέντρο καλεί τους καταναλωτές να μην προχωρούν σε αγορές προϊόντων οι τιμές των οποίων αυξήθηκαν εν μέσω κρίσης και συνιστά:

  • Να ερευνούμε, πριν αγοράσουμε.
  • Να αποφεύγουμε τους πλανόδιους πωλητές, για αγορές προϊόντων.
  • Να αποφεύγουμε τις υπερβολές στις ποσότητες, που αγοράζουμε.
  • Να χρησιμοποιούμε τις γνώσεις, τις αισθήσεις και την παρατηρητικότητά μας και να επιλέγουμε κατάστημα της εμπιστοσύνης μας, για να πετύχουμε την «ελάχιστη» προστασία της υγείας μας και της τσέπης μας.
  • Να καταγγέλλουμε, στο ΚΕ.Π.ΚΑ., όποιο πρόβλημα διαπιστώνουμε, για να μην το ξαναβρούμε μπροστά μας.

Υπενθυμίζει, τέλος, ότι «για κάθε είδος υπάρχει μεγάλο εύρος τιμών και ότι η υψηλότερη τιμή δεν σημαίνει απαραίτητα και καλύτερη ποιότητα».

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου