Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Συνελήφθησαν Βούλγαροι λαθρέμποροι πετρελαίου στις Σέρρες

Φτηνό πετρέλαιο από την πατρίδα τους εισήγαγαν παράνομα στην Ελλάδα τρεις Βούλγαροι, με σκοπό να το πουλήσουν σε πρατήρια καυσίμων σε τιμές… ελληνικές και να τσεπώσουν τη διαφορά! Όμως, έχασαν «και τα αυγά και τα καλάθια»!



 Οι τρεις αλλοδαποί ηλικίας 33, 43 και 45 χρόνων έπεσαν σε αστυνομικούς της Ασφαλείας που σταμάτησαν στις Σέρρες το Ι.Χ. φορτηγό στο οποίο επέβαιναν και έκαναν έλεγχο στην καρότσα, όπου βρήκαν 117 λίτρα πετρελαίου τα οποία είχαν εισάγει από τη Βουλγαρία, αλλά χωρίς να καταβάλλουν τους νόμιμους δασμούς και φόρους! Οι Βούλγαροι συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών κατηγορούμενοι για παράβαση του νόμου περί λαθρεμπορίας, ενώ τα λαθραία καύσιμα παραδόθηκαν στο Τελωνείο Σερρών.
*** Για παράβαση του τελωνειακού κώδικα παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γιαννιτσών και δυο Έλληνες ηλικίας 49 και 53 χρόνων, που συνελήφθησαν από αστυνομικούς της τοπικής Ασφαλείας όταν έκαναν έρευνα στο Ι.Χ. φορτηγό τους και βρήκαν 101 πακέτα τσιγάρων διαφόρων εταιρειών τα οποία δεν έφεραν την απαιτούμενη από το νόμο ενδεικτική ταινία ασφαλείας. Τα λαθραία τσιγάρα κατασχέθηκαν και εστάλησαν στο Τελωνείο Σκύδρας για να υπολογιστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου