Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Στις πλατείες «κατεβάζει» την πρόταση μομφής ο ΣΥΡΙΖΑ

Ευρύτερες διαστάσεις επιδιώκει να προσδώσει η Κουμουνδούρου στην πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, επιδιώκοντας επί της ουσίας να την καταστήσει ένα είδος δημοψηφίσματος απέναντι στην επιλογή της «συμμόρφωσης με τις πολιτικές λιτότητας που εκπορεύονται από τα πάσης φύσεως διευθυντήρια που λειτουργούν εντός της Ε.Ε. και τον αυταρχισμό που μοιραία τη συνοδεύει».




Ήδη η Πολιτική Γραμματεία η οποία συνεδρίασε το πρωί αποφάσισε το κόμμα να προχωρήσει σε ένα  διήμερο παρεμβάσεων το οποίο θα κορυφωθεί με τη συγκέντρωση «υπεράσπισης της δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού» την Κυριακή στις 18.00 στο Σύνταγμα, την ώρα της ψηφοφορίας στη Βουλή.
Ανάλογες συγκεντρώσεις θα λάβουν χώρα σε όλες τις μεγάλε πόλεις της χώρας, ενώ αύριο βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα εκδράμουν στις πλατείες των πόλεων μοιράζοντας έντυπο υλικό.
Σκοπός των εκδηλώσεων αυτών είναι να καταδειχθεί η αναντιστοιχία –πάντα κατά τον ΣΥΡΙΖΑ- μεταξύ της λαϊκής βούλησης και της πλειοψηφίας του κοινοβουλίου και να δοθεί η δυνατότητα στους εργαζόμενους και στη νεολαία «να δώσουν ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης στην τρόικα, αντίστασης στο μνημόνιο και στη συρρίκνωση της δημοκρατίας».
Ενδεικτικές των προθέσεων της Κουμουνδούρου ήταν οι δηλώσεις του διευθυντή του γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά, στο Action 24 ότι «η Δημοκρατία δεν φοβάται τίποτα, ο κ. Σαμαράς φοβάται τη Δημοκρατία» και ότι «και ο πρώην πρωθυπουργός έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης και την άλλη μέρα πήρε πόδι».
Την ίδια ώρα η Κουμουνδούρου άκουσε με ικανοποίηση την απόφαση του ΚΚΕ να υπερψηφίσει - με τις γνωστές ενστάσεις- την πρόταση μομφής. Ήταν μια απόφαση «που ανοίγει τη βεντάλια της πολιτικής αμφισβήτησης των επιλογών της συγκυβέρνησης», σημείωσε κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.    
Παράλληλα στην Κουμουνδούρου εκφράζουν απορία για το ενδεχόμενο «λευκό» ή «παρών» της ΔΗΜΑΡ ενώ επιμένουν ότι μέσω της πρότασης δυσπιστίας το ΠΑΣΟΚ θα εμφανιστεί για μία ακόμη φορά ως «συνιστώσα της ΝΔ».
Τέλος ο Αλέξης Τσίπρας, στη σημερινή του συνάντηση με την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Ιταλίας, Λάουρα Μπολντρίνι, τάχθηκε υπέρ της ανάληψης πρωτοβουλιών από τις χώρες του νότου όχι μόνο έναντι της απουσίας μεταναστευτικής πολιτικής στην Ε.Ε., αλλά και έναντι των ασκούμενων πολιτικών. Μιας συμμαχίας, όπως είπε, των χωρών του νότου που πλήττονται από την ευρωπαϊκή κρίση.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ
            naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου