Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Τηλεφώνημα Μέρκελ στον Παπούλια και ευχή για "ισχυρή κυβέρνηση"


"Μια ισχυρή κυβέρνηση για τον Ιούνιο", ευχήθηκε τηλεφωνικά η γερμανίδα καγκελάριος στον Κ.Παπούλια.
Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια επικοινώνησε η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι. Μια έκτακτη επικοινωνία που αποδεικνύει για ακόμα μία φορά την ανησυχία της γερμανικής κυβέρνησης για την έκβαση των πολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα.




Σύμφωνα με δήλωση του αναπληρωτή εκπροσώπου της Καγκελαρίας Γκέοργκ Στράιτερ, η καγκελάριος τόνισε στον Πρόεδρο την ανάγκη να σχηματιστεί ισχυρή κυβέρνηση στην Ελλάδα μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών στο μήνυμά του προς τον Έλληνα ομόλογό του Πέτρο Μολυβιάτη.
Ο κ. Στράιτερ, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των συντακτών, σημείωσε ότι οι δύο ηγέτες έχουν και κατά το παρελθόν συζητήσει και θα το επαναλάβουν σίγουρα και στο μέλλον, ενώ αρνήθηκε να αποκαλύψει λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της συνομιλίας, το οποίο χαρακτήρισε "εμπιστευτικό".
Η εκπρόσωπος Τύπου του γερμανικού ΥΠΕΞ ρωτήθηκε αν το Βερολίνο κάνει προετοιμασίες για ενδεχόμενη αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη:
"Εργαζόμαστε για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ. Είναι λυπηρό όμως, που δεν έγινε δυνατή η συγκρότηση ισχυρής κυβέρνησης. Αυτό θα πρέπει να είναι το μέλημα των επόμενων εκλογών".
Για το περιεχόμενο της συνομιλίας ενημέρωσε ο Πρόεδρος τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο, ο οποίος ξεκινά τηλεφωνικές επαφές με τους πολιτικούς αρχηγούς, ώστε να τους ενημερώσει.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου