Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Bloomberg: Φλερτάρει με τον Πόλσον η Ελλάδα

ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ - ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Το ΤΑΙΠΕΔ φλερτάρει τα αμερικανικά hedge funds καθώς επιχειρεί να προσελκύσει επενδύσεις σε όλους τους τομείς, από λιμάνια μέχρι νησιά, ώστε να εξασφαλίσει χρηματοδότηση για το πρόγραμμα διάσωσης, γράφει το Bloomberg, αναφέροντας ότι στελέχη του ταμείου, είχαν συνάντηση με τον Αμερικανό επενδυτή Τζον Πόλσον, αυτή την εβδομάδα, στη Νέα Υόρκη.

 

 

Τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου) που έχουν ως αποστολή την συγκέντρωση 11 δισ. ευρώ μέσω πωλήσεων κρατικών περιουσιακών στοιχείων, μέχρι το 2016, συναντήθηκαν με τον hedge-fund μάνατζερ, Τζον Πόλσον στη Νέα Υόρκη, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, γράφει το Bloomberg και συμπληρώνει ότι υπήρξε ενδιαφέρον από Paulson & Co. και Third Point LLC.
«Είναι βελτιωμένο το κλίμα όσον αφορά τις επενδύσεις στην Ελλάδα» δήλωσε ο Αντρέας Ταπραντζής, ο εντεταλμένος σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ. «Έξι μήνες ή ένα χρόνο πριν, οι επενδυτές ερχόταν στην Ελλάδα ζητώντας επιστροφές της τάξης του 30%, κάτι που ήταν σουρεαλιστικό».
Το ΤΑΙΠΕΔ, απέτυχε να εξασφαλίσει προσφορές για την ΔΕΠΑ τον Ιούνιο και προσπαθεί να συγκεντρώσει 3,6 δισ. ευρώ την επόμενη χρονιά, μέσω πωλήσεων περιουσιακών στοιχείων, ένας στόχος που χαρακτηρίζεται από τον ίδιο τον Α. Ταπραντζή, «φιλόδοξος» επισημαίνει το δημοσίευμα και συμπληρώνει:
«Η Ελλάδα σχεδιάζει να πουλήσει ποσοστά στα δυο λιμάνια της στα μέσα Φεβρουαρίου και στοχεύει στην ολοκλήρωση της πώλησης του Ελληνικού τον επόμενο μήνα».
Όπως σημειώνει το Bloomberg, o Πόλσον, γνωστός για το γεγονός ότι το 2007 έβγαλε 15 δισ. δολάρια για τους επενδυτές του, στοιχηματίζοντας κατά των subprime στεγαστικών δανείων πριν την κατάρρευση της αμερικανικής στεγαστικής αγοράς, αγόρασε μετοχές της Alpha Bank το γ' τρίμηνο στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης.

 ΕΘΝΟΣ On Line

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου