Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Απελευθέρωση του δικηγορικού επαγγέλματος







Ελεύθερα θα ορίζουν οι δικηγόροι τις αμοιβές τους

Προσχέδιο νόμου για την απελευθέρωση του επαγγέλματος τους δόθηκε σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, στα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου της χώρας στη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου και υπουργό Δικαιοσύνης Χ.Καστανίδη.

Όπως προβλέπει το προσχέδιο νόμου οι δικηγόροι θα έχουν τη δυνατότητα να ορίζουν τις αμοιβές τους ελεύθερα, ανάλογα με τη συμφωνία στην οποία θα καταλήγουν με τους εντολείς τους.

Στην περίπτωση που δεν υπάρξει έγγραφη συμφωνία, τότε οι δικηγόροι θα αμείβονται σύμφωνα με τις κατώτερες νόμιμες αμοιβές.

Η αναπροσαρμογή των αμοιβών θα γίνεται με υπουργική απόφαση θα λαμβάνεται όμως υπόψη και η γνώμη των Δικηγορικών Συλλόγων, με την προϋπόθεση όμως ότι οι δικηγόροι θα ανταποκρίνονται στην πρόσκληση του υπουργού για αναπροσαρμογή των κατώτερων αμοιβών μέσα σε δύο μήνες. Στην αντίθετη περίπτωση, οι αμοιβές θα αναπροσαρμόζονται χωρίς τη γνώμη των δικηγόρων.

Επίσης, οι δικηγόροι θα έχουν το δικαίωμα να παρίστανται και σε περιφέρειες άλλων Δικηγορικών Συλλόγων εκτός από την περιφέρεια του Συλλόγου που είναι εγγεγραμμένοι.

Πηγη: newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου