Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Επικαρπία ναι, κυριότητα όμως όχι

           Τελικά έχει η Ελλάδα τον «Θεό» της, το είχε πει και ο Κολοκοτρώνης πριν από 190 χρόνια: "Ο Θεός υπέγραψε την Ελευθερία της πατρίδας και δεν παίρνει πίσω την υπογραφή του". Τώρα αν το παραφράσουμε λίγο και ότι το είπε ο Όλι Ρεν μπορούμε να πούμε ότι ο «Θεός» (της Ελλάδας) υπέγραψε με τον Παπανδρέου συμβόλαιο «παράτασης εκμίσθωσης» του γεωγραφικού χώρου που κατέχουμε, για αρκετά ακόμα και τελικά το «λάθος» του να «μπούμε» στo πρόγραμμα του ΔΝΤ, γιατί από λάθος ξεκίνησε, θα μας βγει σε καλό. Τί λάθος;



           Πάνω στον οργασμό των συνεδριάσεων και των συζητήσεων, του Πρωθυπουργού στο «γαϊτανάκι» των Διεθνών Οργανώσεων, από Ν. Υόρκη σε Βρυξέλλες και από Παρίσι σε Βερολίνο, μέσα σ’ αυτήν την «Βαβυλωνία» της σύνθεσης και διαφορετικότητας των γλωσσών, στο ερώτημα «να μπούμε στο πρόγραμμα;» κάπου στο Βερολίνο άκουσε ο Πρωθυπουργός ένα «bitten» και αυτό ήταν μπήκαμε.
           Όταν μετά κατάλαβε τί εννοούσαν, ήταν αργά. Σαν το περίφημο «μετά από την απομάκρυνση από το ταμείο, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται». Έτσι άρχισε αυτός ο υπερμαραθώνιος δρόμος, πραγματικά αξιοθαύμαστος,  για να αποκατασταθούν οι «αδικίες».
           Δεν ξέρω τί λένε οι «ειδικοί», άλλωστε αδιαφορώ για τις απόψεις τους, γιατί αυτοί μας έφεραν εδώ που ήμαστε με τις απόψεις τους στις διάφορες «επιτροπές σοφών», εγώ ειδικά τρέφω μια πολύ αισιόδοξη ελπίδα για το άμεσο μέλλον μας.
           Όσοι ανησυχούν μη και πουληθεί η Πατρίδα μας, το ξέκοψε ο Πρωθυπουργός ξεκάθαρα. Μπορεί να νοικιαστεί, όπως εφαρμόζει όλος ο δυτικός κόσμος, για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό που συνηθίζεται είναι η επικαρπία για 99 χρόνια, χωρίς να χαθεί η ψιλή κυριότητα.
           Οι «Κασσάνδρες» τώρα θα τρώνε τα ρούχα τους. Όλοι αυτοί που τρομοκρατούσαν τον κόσμο απ’ όλα τα ΜΜΕ σε κάθε τους ευκαιρία και ποντάριζαν στην «χρεοκοπία» της χώρας, μαζί με τους «συμπατριώτες» μας «παπαγαλάκια τους» θα πρέπει να βρουν αλλού τώρα μέρος για να πιούν αίμα, ίσως σε κάποια εκατόμβη αυτοκινητιστικών θυμάτων.
           Καλή τους χώνεψη...


       Βασίλης Α. Βαφιάδης
         Σέρρες, 14.3.2011



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου