Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Έρχονται καλύτερες μέρες;

           Όσο πάει γίνεται και καλύτερο αυτό το Παρασκευοσαββατοκύριακο. Ξεκίνησε με μια θεσπέσια Παρασκευή κλιματολογικά και πολιτικοοικονομικά στα πλαίσια της Ευρώπης, σε συνδυασμό με την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας και όπως και να έχει συνέβαλε στην ηθική μας ανύψωση, καιρός ήταν.






           Ακολούθησε ένα Σαββάτο που αν δεν υπήρχαν οι «Κασσάνδρες» για την καταστροφή του κόσμου από ίχνη ραδιενέργειας στην ατμόσφαιρα (κάτι λιγότερο από μια ακτινογραφία), η νίκη της Εθνικής, έστω κι αν ήταν μίζερη και άδικη, έκλεισε το Σαββατόβραδο με την ομάδα μας στην κορυφή του ομίλου της.
           Το κερασάκι στην τούρτα το προσέφερε η Κυριακή, που βρήκε τους Σερραίους στις παραλίες να απολαμβάνουν τις ηλιαχτίδες και τα τελευταία τους χρήματα (τέλος του μήνα γαρ). Ξεκίνησε λίγο γκρίζα και ψυχοπλακωτική με τις ειδήσεις που ήρθαν από την «χώρα των χρυσανθέμων» και του «ανατέλλοντος ηλίου», την Ιαπωνία, σχετικά με την αύξηση των επιπέδων της ραδιενέργειας και τον κίνδυνο διαρροής μεγάλης ποσότητας στην ατμόσφαιρα, με απρόβλεπτες συνέπειες.
           Όμως το βραδάκι τα πράγματα άλλαξαν και πέρασε ο «δείκτης σε θετική τροχιά». Το μεν θέμα με το πρόβλημα στον αντιδραστήρα Νο2, αποδόθηκε σε λάθος μετρήσεις και επανήλθαν οι τεχνικοί στις εργασίες αποκατάστασης και οι ενδείξεις πλέον χαρακτηρίζονται «φυσιολογικές». Το δεύτερο θέμα έχει να κάνει με την «σιδηρά κυρία Νο2» της Ευρώπης και την Γερμανία. Οι εκλογές που διεξάγονταν σήμερα στην Βάδη-Βυρτεμβέργη και Ρηνανία, φέρουν τα exit polls τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) και την κ. Άνγκελα Μέρκελ να παθαίνουν το δικό τους «Βατερλό» και να χάνουν με συντριπτική ήττα από την Κεντροαριστερά (Πράσινοι και SPD). Το πιο πλούσιο κρατίδιο της Γερμανίας (8 εκατομμύρια ψηφοφόροι) αλλάζει μετά από 58 (!) χρόνια «χέρια» και θα σχηματίσει για πρώτη φορά Κυβέρνηση με πρωθυπουργό «Πράσινο». Όλα δείχνουν, σύμφωνα με τους πολιτικούς αναλυτές, ότι επισπεύδεται η κεντρική εκλογική αναμέτρηση, που θα σημάνει και το τέλος του 4ου Ράιχ, συγνώμη της κ. Μέρκελ εννοούσα.
           Δεν ξέρω κατά πόσο θα βγουν αληθινά αυτά τα «σενάρια», αν και φαίνονται σίγουρα και εδώ που τα λέμε μονίμως από τα «σίγουρα» χάνω στο στοίχημα, αλλά αν βγουν τότε τι θα κάνει η Ελλάδα και η Ευρώπη με τις Πολιτικοοικονομικές συμμαχίες; Θα πρέπει να αλλάξει πάλι η πολιτική μας;
           Ήταν δεν ήταν καλή η κατάσταση, αλλά είχαμε αρχίσει να την συνηθίζουμε, τώρα πάλι από την αρχή; Βρε καλά τα έλεγε ο Καβάφης:
           «... Και τώρα τι θα γένουμε χωρίς βαρβάρους.
                 Οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μια κάποια λύσις.»


       Βασίλης Α. Βαφιάδης
         Σέρρες, 27.3.2011


1 σχόλιο:

  1. Αν η σημαία θυμίζει λίγο από Porsche (τί λίγο), είναι γιατί η έδρα του κρετιδίου είναι η Στουτκάρδη, όπου βγαίνει και η Porsche.

    ΑπάντησηΔιαγραφή