Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Πρωτάθλημα σούπα, βαρέων βαρών.

           Θέλω να δώσω τα «ειλικρινή» μου συγχαρητήρια στον κ. Μαρινάκη και την «κλίκα του», συγνώμη την ΕΠΑΕ εννοούσα, που κατάφεραν να πάρουν τον τίτλο και την «θυγατρική» συμμετοχή στα play off του έτερου Ολυμπιακού Βόλου. Αν μη τι άλλο έτσι μπορεί να ευχαριστήσει, σύσσωμη η ΕΠΑΕ και τον Άρη, που με τις «ευρωπαϊκές» προσπάθειές του κατάφερε να διασφαλίσει (μαζί με τον ΠΑΟΚ), τις θέσεις του Champions και Europa league, για να μπορούν να νέμονται αυτοί οι «σφετεριστές» του πρωταθλήματος, με «αξιοπρέπεια».




           Πάντως είναι αλήθεια πως το πιο ...βαρύτιμο πρωτάθλημα στην ιστορία της super league (τρομάρα μας), κατάφερε να πάρει ο Ολυμπιακός. Σημαντικές παρουσίες «κόσμησαν» την χρονιά που μόλις μας πέρασε, με την ανάλογη ...βαρύτητα (Μαρινάκης, Πατέρας, Μπέος) και με την ευθύτητα που τους διακρίνει, διαμόρφωσαν την τελική βαθμολογία του πρωταθλήματος, έτσι ώστε να μη χρειάζεται μέχρι την τελευταία μέρα να πασχίζουμε με διάφορα «σενάρια» για το ποιος θα «πέσει» από την κατηγορία.
           Αυτή, η προαναφερθείσα τριπλέτα φίλων (το είχαν παραδεχτεί σε ανύποπτη στιγμή, σαν «φίλοι» με επαγγελματική σχέση), αφού έλαβαν, με όποιον τρόπο, τα «χρίσματα» των ΠΑΕ και ΕΠΑΕ, κατάφεραν να φέρουν τα πάνω κάτω, με την ανοχή ή την σιωπηλή αφάνεια της ΕΠΟ, στο πρωτάθλημα και στην κοινωνία.
           Ο Πανιώνιος ή μάλλον Νέος Πανιώνιος (άσχετα αν στο σήμα του περήφανα φαίνεται το έτος 1890, είναι για να γελούν με την πολιτικές εξουσίες που τον έσωσαν με διαπλοκές), η μεγάλη αγάπη του κ. Μπέου, προς το τέλος του 1ου γύρου, από την 9η αγωνιστική μέχρι και την 11η ήταν τελευταίος, ενώ σ’ όλες τις άλλες αγωνιστικές μέχρι και την 17η ήταν προτελευταίος, με πασιφανέστατη δυστοκία και την χειρότερη επίθεση του πρωταθλήματος (η μοναδική ομάδα με μονοψήφιο αριθμό τερμάτων). Έπρεπε να βοηθηθεί να συνέλθει για να μπορεί να παίζει το ρόλο που θα του αποδιδόταν στο μέλλον, αυτό του ρυθμιστή. Έτσι στις μεταγραφές του Γενάρη καλείται ο Μήτρογλου να πάει να κάνει το «αγροτικό» του στον Πανιώνιο (δεν γνωρίζω τα ανταλλάγματα) το ίδιο και ο προπονητής-υπάλληλος του Ολυμπιακού κ. Τάκης Λεμονής.
           Με την πρώτη συμμετοχή του Μήτρογλου στην ομάδα, ο Πανιώνιος «σπάει» μια παράδοση 50 χρόνων και «νικά» μέσα στον Άρη με 0-2, με 2 γκολ του Μήτρογλου (Διαιτητής ο Σ. Μάνδαλος). Έτσι «μπήκε» το νερό στ’ αυλάκι για την σωτηρία του Πανιωνίου.
           Η άλλη ομάδα που απρόσμενα χρειάστηκε βοήθεια της UNRRA του ΠΟΚ (η ΟΥΝΤΡΑ της μετακατοχικής εποχής) ήταν ο έτερος «ρυθμιστής» ο Ατρόμητος Αθηνών (πρώην Ατρόμητος Περιστερίου, πρώην Χαλκηδόνα και νυν ΠΑΕ Ατρόμητος). Δύο αγωνιστικές προ του τέλους, ο Ατρόμητος κινδύνευε άμεσα με υποβιβασμό και θα σωζόταν μόνο με θαύμα. Ποιός είπε πως δεν γίνονται θαύματα στις μέρες μας; Έτσι ο Ατρόμητος νικά (;) τον Ολυμπιακό (του κ. Μαρινάκη) με 3-1 και σώζεται.
           Εντάξει η «ουρά» του πρωταθλήματος ταχτοποιήθηκε έμενε τώρα μόνο οι ομάδες που θα έπαιρναν μέρος στα play off. Πρέπει, σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο, να είναι μέσα η ομάδα του Βόλου, που έδωσε «νερό κι αλάτι» στον πολλές φορές διωγμένο και τιμωρημένο παράγοντα, επιχειρηματία του ποδοσφαίρου, κ. Μπέο. Ο προπονητής της ομάδας ο κ. Σάκης Τσιώλης μετά από τις κατάπτυστες δηλώσεις του προέδρου του κ. Μπέου, μετά από τον αγώνα με την Λάρισα και αφού κατάλαβε ότι γινόταν «πιόνι» του ανήθικου προέδρου του, παραιτήθηκε.
           Ο γνωστός «υπάλληλος» προπονητής είχε «καπαρωθεί» από τον Πανιώνιο και έτσι βρέθηκε ένας άλλος, άνεργος (από το 2009) και με φιλολυμπιακά αισθήματα ο Μάκης Κατσαβάκης, να πάρει το ρόλο του στον πάγκο.
           Όλα έδειχναν πως η 4η θέση στα «μπαράζ» θα την έπαιρνε ο Άρης αν κέρδιζε την Ξάνθη, στην τελευταία αγωνιστική, γιατί ο Ολυμπιακός Βόλου έπαιζε με τον Παναθηναϊκό και σε περίπτωση ισοπαλίας ο Άρης είχε πλεονέκτημα. Αλλά λόγω των ημερών τα θαύματα μπορούν να επαναλαμβάνονται έτσι ο Ολυμπιακός Βόλου νίκησε τον Παναθηναϊκό με 3-2. Το τέλος του αγώνα βρήκε τον Παναθηναϊκό να παίζει με 9 παίχτες και ο Ολυμπιακός Βόλου  να έχει κερδίσει (;) δύο πέναλτις, διαιτητής του αγώνα ο Σ. Μάνδαλος, τυχαίο; Δεν νομίζω.
           Μ’ όλα αυτά που είδα φέτος, δεν θα παραξενευτώ αν τελικά δω τον Ολυμπιακό Βόλου να κατακτά την πρώτη θέση για τα προκριματικά του Champions league, μια και η «ομάδα» του Παναθηναϊκού είναι σε φάση που «τρώει» τα σπλάχνα της (μ’ αυτούς που έμπλεξε) για τα επόμενα χρόνια.
           Ε, όλο και κάποιος «εθελοντής» διαιτητής θα βρεθεί να αποκαταστήσει το μέλλον του, με κάποιο «φάλτσο» σφύριγμα. Στο κάτω-κάτω ποιος θα τον τιμωρήσει;


       Βασίλης Α. Βαφιάδης
         Σέρρες, 18.4.2011
          vafvas@yahoo.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου