Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Σύντομο ανέκδοτο: Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ


           Δεν συνηθίζω να βωμολοχώ, ούτε κατά διάνοια, αλλά τώρα θα το πω. Άλλωστε αποτελεί και λαϊκή παροιμία: «Θέλει η πουτάνα να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει» ή αν θέλετε αρκεί ο τίτλος του κειμένου. Πάντως και τα δυο είναι περιεκτικά και αντιπροσωπεύουν πλήρως το περιεχόμενο και τη λειτουργία της περιβόητης επιτροπής της ντροπής, που αποτελεί τον καθρέπτη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.



           Για να μην αερολογούμε και ελπίζοντας πως κάποιος που θα ακούσει τα ονόματα της επιτροπής να έχει αποδείξεις της συναλλαγής, γιατί λογική απόφαση δεν είναι, παραθέτω τα μέλη.
           Το δευτεροβάθμιο όργανο της Ομοσπονδίας απαρτίζουν οι Ν. Λεοντής (πρόεδρος), Αθ. Θέμελης (αναπληρωτής πρόεδρος), Γ. Βλάσσης (δικαστής, τακτικό μέλος), Αγγ. Βασιλόπουλος (δικαστής, αναπληρωματικό μέλος), Στ. Ανδριανόπουλος (δικηγόρος, τακτικό μέλος) και Μ. Αναστασάκη (δικηγόρος, αναπληρωματικό μέλος).
           Δεν πρόκειται να κάνω τον συνήγορο ούτε του Πανσερραϊκού, ούτε της Λάρισας. Στο κάτω-κάτω της γραφής, μη σώσουν και προαχθούν ποτέ στην super League, αν υπάρχει ίχνος ψόγου μέχρι και τρίτου βαθμού συγγένειας, των παραγόντων ή των παιχτών τους.
           Ξαναγύρισε ο τροχός ή καλύτερα η μπάλα στην εποχή που ήταν Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού ο κ. Αχιλλέας Καραμανλής, που αύξανε ή μείωνε τις ομάδες που συμμετείχαν στην Α’ Εθνική, αρκεί να μην υποβιβαζόταν ο Πανσερραϊκός. Ένδοξα χρόνια της «αξιοκρατίας» και της Ολυμπιακής άμιλλας. Πάνω που πίστευα πως είχαν φύγει ανεπιστρεπτί εκείνες οι συνήθειες και οι εκφραστές της, ήρθε αυτή η απόφαση για να μου θυμίσει την παρουσία της σαπίλας.
           Όχι δεν πίστευα ότι ζούμε σ’ ένα κόσμο «όμορφο αγγελικά πλασμένο», αλλά σαν ηλίθιος ρομαντικός έπλαθα δικούς μου παραδείσους. Προς στιγμήν είχα φανταστεί μια κοινωνία καθαρή που όταν θα λέει «σύκα» θα εννοεί σύκα και όταν θα λέει «σκάφη» θα εννοεί τη σκάφη της μπουγάδας και όχι τα σκάφη της αναψυχής.
           Δεν σας κρύβω ότι μέσα μου βαθιά, μα πολύ βαθιά, είχα μια ελπίδα για τη συνέχιση των ερευνών και ότι θα προέκυπταν στοιχεία που θα οδηγούσαν και κάποιους από τους «μεγάλους» (Ολυμπιακό και ΑΕΚ) στη Β’ ή στη Γ’ Εθνική.
           Αλλά η ζωή είναι αλλιώς δομημένη και έχει άλλες προτεραιότητες και υποχρεώσεις. Κάποια παροιμία λέει «εκεί που μας χρωστούσανε μας πήραν και το βόδι».
           Το μόνο που μπορεί να κάνει κάποιος έντιμος φίλαθλος είναι να κόψει τον ομφάλιο λώρο από το Ελληνικό ποδόσφαιρο και να απαρνηθεί ό,τι έχει σχέση με την σαπίλα του (ΠΡΟ-ΠΟ, Στοίχημα κλπ), πράγμα που μπορώ και άμεσα θα πραγματοποιήσω.


       Βασίλης Α. Βαφιάδης
          Σέρρες, 11.8.2011
          vafvas@yahoo.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου