Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Γιούπι, συναίνεση !


           Τελικά τίποτα δεν είναι αυτονόητο, για την Ελληνική Βουλή. Προχθές έκαναν κάτι που για κάθε κοινό θνητό θα ήταν αυτονόητο, δηλαδή την «ομόφωνη» ψήφιση του Νόμου για την Παιδεία. Κάτι που, λίγο ή πολύ όλοι το έλεγαν (λαός και πολιτικοί) ότι πρέπει κάτι ν’ αλλάξει στα παιδαγωγικά «γκέτο», αλλά πάντα απέφευγαν να το «ακουμπήσουν» σαν να είχε «λέπρα».


           Έκτοτε επιχαίρουν περιφερόμενοι από ραδιοφωνικό σε τηλεοπτικό σταθμό ν’ αδράξουν τα επινίκια. Μέλι στάζουν τα χείλη τους για τους αντιπάλους, αυτούς που πριν από λίγο, τους αποκαλούσαν «κλέφτες», «λωποδύτες», «ρεβανσιστές» και άλλα πολλά.
           Όχι μόνο λίγο πριν από την ψήφιση, αλλά και «πριν αλέκτωρ λαλήσει...», αρκεί να αλλάξει θέμα συζήτησης στα «πάνελ», βγαίνουν και πάλι τα μαχαίρια και τα πατόφτιαρα με τη λάσπη, εναντίον του συνομιλητή τους.
           Ειλικρινά για μια στιγμή, νόμισα ο ανόητος, πως γύρισε σελίδα η πολιτική στον τόπο και πως οι σεβαστοί εκπρόσωποι μας, τουλάχιστον για τα μείζονα Εθνικά θέματα (Παιδεία, Οικονομία και Εξωτερική πολιτική), θα έβαζαν νερό στο παλιό κρασί τους και θα τα αντιμετώπιζαν με σύνεση και ωριμότητα.
           Έδειξαν τόση ωριμότητα αλλά μόνο για να κάνουν απόσβεση της συναίνεσης, που προήλθε από την τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου-Σαμαρά.
           Λέμε τώρα...
           - Γεια σου Αντώνη.
           - Γιώργο, εσύ;
           - Έχουμε καιρό να τα πούμε.
           - Ναι, ναι.
           - Τι θα γίνει, βρε Αντώνη, με το Νομοσχέδιο της Παιδείας; Θα τα βρούμε;
           - Να τα βρούμε Γιώργο, δεν λέω, αλλά να ...
           - Έλα πες το. Τί θέλεις για αντάλλαγμα;
           - Ε να, τί θα γίνει με κείνους τους άμοιρους...
           - Ποιους εννοείς;
           - Εκείνους μωρέ, τον Αλογομούρη, συγνώμη Αλογοσκούφη εννοούσα και τον άλλον τον Μαρκογιαννάκη;
           - Τί θες να πεις;
           - Ε, δεν τα πιάνεις με την πρώτη. Για την παραπομπή λέω. Θα την κάνεις;
           - Α! Τί να μην την κάνω;
           - Ναι και για αντάλλαγμα θα πείσω τους δικούς μου να ψηφίσουν το Νομοσχέδιο.
           - Έλα τώρα, αφού το Νομοσχέδιο είναι σαν να βγήκε από την ίδια τη «Ρηγίλλης». Τέλος πάντων, θα το συζητήσω με τους «δικούς» μου, αλλά μάλλον εντάξει.
           Έτσι προέκυψε, όπως όλα δείχνουν, η «ιστορική» συμφωνία, που τους πιάνει ρίγος από την συγκίνηση όταν το θυμούνται.
           Όσο για το σκάνδαλο «SIEMENS», ας πάει και το παλιάμπελο. Απορρίφτηκε για δεύτερη φορά από τη Βουλή η πρόταση για Κοινοβουλευτικό έλεγχο. Ούτε γάτα ούτε ζημιά, κανένας Υπουργός δεν έχει ευθύνη. Όλοι τους ήταν περαστικοί είδαν φως και μπήκαν...
           Το πιο ωραίο είναι ότι η συναίνεση έγινε, λένε, για να πέσουν οι τόνοι και στον λαό και να τους βλέπουμε τώρα με άλλο μάτι.
           Κούνια που σας κούναγε. Η συγκάλυψη απατεώνα είναι Ποινικό αδίκημα, αν σας λέει ακόμα κάτι η έννοια του κλέφτη και του απατεώνα.

       Βασίλης Α. Βαφιάδης
          Σέρρες, 26.8.2011
          vafvas@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου