Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Σε «κούρεμα» ελληνικών ομολόγων προχώρησαν οι Commerzbank και RBS


Το περαιτέρω «κούρεμα» της ονομαστικής αξίας των ελληνικών ομολόγων που έχει στα χαρτοφυλάκιά τους, ανακοίνωσε σήμερα τόσο η γερμανική Commerzbank όσο και η βρετανική τράπεζα Royal Bank of Scotland.



Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, η Commerzbank, η οποία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα στη Γερμανία, έγραψε στα αποτελέσματα γ’ τριμήνου, ζημιές ύψους 798 εκατ. ευρώ μετά το «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων που κατείχε κατά 52%. 
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση η τράπεζα έλαβε υπόψιν της «τη συνεχιζόμενη αβεβαιότητα για τη χρηματοπιστωτική φερεγγυότητα της Ελλάδας και την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 26 Οκτωβρίου».  Η Commerzbank είχε καταγράψει και στο β’ τρίμηνο του έτους, ζημιές ύψους 760 εκατ. ευρώ από τη θέση 3 δισ. ευρώ που είχε σε ελληνικά ομόλογα στο τέλος του 2010. ΟΙ συνολικές ζημιές της Commerzbank, για το τρίτο τρίμηνο ανήλθαν στα 687 εκατ. ευρώ. 
 
Αντιστοίχως και μεγαλύτερη κρατική βρετανική τράπεζα, η Royal Bank of Scotland (RBS), μείωσε περαιτέρω την αποτίμηση των ελληνικών ομολόγων στο 37% της ονομαστικής αξίας τους (37 σεντ για κάθε ευρώ – δηλαδή την «κούρεψε» κατά 67%), μετά το "κούρεμα" κατά 50% που είχε κάνει το πρώτο εξάμηνο του έτους. Από το νέο "κούρεμα" η τράπεζα κατέγραψε ζημιά 142 εκατ. λιρών, σύμφωνα με ανακοίνωσή της. 
 
Τα λειτουργικά κέρδη της - εξαιρουμένων των λογιστικών κερδών από τις λεγόμενες προσαρμογές της αποτίμησης του χρέους - μειώθηκαν κατά 63% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2010 στα 267 εκατ. λίρες.

                     enet.gr, 

14:12 Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου