Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

“Φονιάς”!!! Πέταξε έξω από το κύπελλο και την Ξάνθη.


Μεγάλη πρόκριση πήρε ο Πανσερραϊκός για τους οκτώ του κυπέλλου Ελλάδος, αφού κατάφερε και κέρδισε με 1-2 την Ξάνθη μέσα στο γήπεδο της. Τα λιοντάρια που αγωνίστηκαν με πολλές αλλαγές στην σύνθεσή τους, είχαν τα ψυχικά αποθέματα και ανέτρεψαν το εις βάρος τους 1-0, που είχε διαμορφώσει ο Μαρσελίνιο στο 24’ και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Φελίπε Ντα Κόστα, ο οποίος σκόραρε και τα δυο τέρματα στο 44’ και στο 63’και πήραν μια παλικαρίσια πρόκριση για τους «8» του θεσμού. Οι Σερραίοι αποτελούν πλέον τον μοναδικό εκπρόσωπο της Football League.



 Ο Παύλος Δημητρίου επέλεξε να ξεκινήσει με τον Κουτζαβασίλη κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα τον Περπερίδη, τον Δαμιανό Τριανταφύλλου, τον Σαλαμαστράκη και τον Καρατζά. Λίγο πιο μπροστά ο Παντελιάδης με τον Κώστα Τριανταφύλλου και ο Ντα Κόστα, ενώ δεξιά ήταν ο Γκόμεζ, αριστερά ο Ντιόγκο και στην επίθεση επιλέχθηκε ο Δημήτρης Γκούρτσας που προτιμείτε στους αγώνες του κυπέλλου.
Η Ξάνθη ξεκίνησε πιο δυνατά και θέλησε να αιφνιδιάσει τα λιοντάρια και να πάρει κεφάλι στο σκορ. Πίεσε σε όλο το γήπεδο και έδειχνε να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Παρόλα αυτά μέσα σε ένα λεπτό ο Πανσερραϊκός ήταν αυτός που έκανε πιο αισθητή την παρουσία του όταν στο 11’ ο Κώστας Τριανταφύλλου προσπάθησε να παραβιάσει την εστία των γηπεδούχων με μακρινό σουτ που πέρασε όμως άουτ. Ένα λεπτό αργότερα ο Βάλλας δείχνει να ανατρέπει τον Ντιόγκο μέσα στην περιοχή, αλλά ο διαιτητής δείχνει «παίζεται».
Έτσι φτάσαμε στο 25’ όπου και οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο σκορ. Ήταν όταν συνεργάστηκαν ο Καζάκης με τον Πόι και ο τελευταίος πλάσαρε όμορφα τον Κουτζαβασίλη και έγραψε το 1-0. Στο 28’ ο Σουάνης θα πιάσει την κεφαλιά αλλά ο πορτίερο μας θα μπλοκάρει, όπως το ίδιο θα κάνει και λίγο αργότερα όταν ο Καζάκης προσπάθησε να διπλασιάσει τα τέρματα για την ομάδα του.
Λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου τα λιοντάρια πέτυχαν την ισοφάριση, ίσως στο πιο καθοριστικό σημείο. Ήταν όταν ο Ντα Κόστα βρέθηκε απέναντι από το τέρμα της Ξάνθης και με όμορφο πλασέ νίκησε τον Λυμπερόπουλο και έκανε το 1-1. Με αυτό το σκορ πήγαν οι δυο ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την Ξάνθη να πιέζει για να πετύχει το γκολ της πρόκρισης. Το πολυπόθητο τέρμα για τους γηπεδούχους δεν θα έρθει παρά την εκπληκτική ευκαιρία στο 61ο λεπτό όταν ο Βλαχοδήμος μόνος απέναντι από το τέρμα δεν κατάφερε να πλασάρει σωστά και έστειλε την μπάλα άουτ. Δυο όμως λεπτά αργότερα η μπάλα θα τιμωρήσει και ο Ντα Κόστα θα δώσει ουσιαστικά την πρόκριση στα λιοντάρια πετυχαίνοντας ένα εκπληκτικό τέρμα. Ήταν όταν έπιασε ένα φοβερό σουτ από τα 30 μέτρα και έστειλε την μπάλα κατευθείαν στο «Γ» της εστίας του Λυμπερόπουλου.
Το ήδη παγωμένο από την θερμοκρασία γήπεδο της Ξάνθης, πάγωσε ακόμα περισσότερο μετά την ψυχρολουσία για τους Ξανθιώτες. Έτσι βγήκαν και πάλι μπροστά με σκοπό πια την ισοφάριση. Στο 74’ ο Βλαχοδήμος θα βρεθεί στην καρδιά της άμυνας του Πανσερραϊκού, θα δεχτεί όμορφη σέντρα από τον Μαρκόφσκι αλλά η καρφωτή κεφαλιά του θα καταλήξει κόρνερ μετά τη θετική επέμβαση του τερματοφύλακα.
Έτσι φτάσαμε στις καθυστερήσεις όπου και έγινε και η φάση που θα συζητηθεί. Η Ξάνθη θα εκτελέσει κόρνερ, ο Μαρκόφσκι θα πιάσει την κεφαλιά, θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο διαιτητής θα ακυρώσει το τέρμα, μέσα σε έντονες διαμαρτυρίες από τους γηπεδούχους. Αμέσως μετά και ο Πανσερραϊκός θα πετύχει τέρμα με τον Γκόμεζ αλλά και αυτό θα ακυρωθεί σωστά ως οφ-σάιντ. Έτσι φτάσαμε στο τελευταίο σφύριγμα από τον διαιτητή που βρήκε τον Πανσερραϊκό μεγάλο νικητή με 1-2 και να περνάει στους «8» του κυπέλλου Ελλάδος.


panserraikos-net.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου