Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Πανικό σπέρνουν οι δημοσκοπήσεις - Αμφίβολη η πλειοψηφία στη νεα Βουλή ακόμη και από τη συνεργασία ΝΔ -ΠΑΣΟΚ


- Οι πολίτες δεν επιστρέφουν στα κομματικά μαντριά
- Κάτω απο 45% το άθροισμα των δύο μεγάλων κομμάτων
- Βενιζέλος: Αν επαληθευτούν δεν ξέρω για ποιά χώρα θα μιλάμε
- Μεγάλη ανησυχία και από το εξωτερικό
Οσο οι μέρες περνούν και τα κόμματα δεν συσπειρώνονται ο φόβος γίνεται τρόμος. Ακόμα κι αν τα δύο κόμματα μετά τις εκλογές θα έχουν ως άθροισμα τους 151 βουλευτές, που μπορει να γίνει λόγω του μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα, θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον 50% των ψηφοφόρων για να νομιμοποιήσουν μέτρα.




Κι ενώ οι δημοσκοπήσεις των προηγούμενων εβδομάδων έδειχναν πως θα έχουμε βουλή με οκτώ κόμματα, δύο νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στον κυριακάτικο τύπο δείχνουν ότι στην Βουλή ίσως τελικά βρεθούν...9 κόμματα.
Σε δημοσκόπηση της ALCO για το "Πρώτο Θέμα" η ΝΔ προηγείται με οκτώ μονάδες διαφορά, του ΠΑΣΟΚ, στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων. Στην πρόθεση ψήφου με αναποφάσιστους, άκυρα και αποχή, η διαφορά μειώνεται στο 6,7%.
Ειδικότερα, η ΝΔ συγκεντρώνει 20,5%, το ΠΑΣΟΚ 13,8%, το ΚΚΕ 7,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 7,4%, η ΔΗΜΑΡ 6,75%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 6,5%, η Χρυσή Αυγή 3%, ο ΛΑΟΣ 2,9%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 2,55%, η ΔΗΣΥ 2%, η Κοινωνική Συμφωνία 1,4% και το Αρμα Πολιτών 0,8%.
Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή, τα ποσοστά έχουν ως εξής: ΝΔ 24%, ΠΑΣΟΚ 16%, ΚΚΕ 8,6%, ΣΥΡΙΖΑ 8,5%, ΔΗΜΑΡ 8%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 7,5%, Χρυσή Αυγή 3,5%, ΛΑΟΣ 3,3%, Οικολόγοι-Πράσινοι 3%, ΔΗΣΥ 2,5%, Κοινωνική Συμφωνία 1,6%, 'Αρμα Πολιτών 1%.
Εξάλλου, στις 5,8 μονάδες καταγράφει τη διαφορά της ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή, δημοσκόπηση της Metron Analysis που δημοσιεύει το «ΕΘΝΟΣ της Κυριακής». Στην πρόθεση ψήφου χωρίς αναγωγή η διαφορά είναι 3,7%.
Ειδικότερα, η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, με αναγωγή, συγκεντρώνει 20,8%, το ΠΑΣΟΚ 15% και ακολουθούν ΣΥΡΙΖΑ 11,5%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 10,6%, ΚΚΕ 10,5%, ΔΗΜΑΡ 9%, Χρυσή Αυγή 5,5%, Οικολόγοι- Πράσινοι 4,6%, ΛΑΟΣ 3%, ΔΗΣΥ 2,1% και ΔΡΑΣΗ 2%.
Στην πρόθεση ψήφου χωρίς αναγωγή, οι δυνάμεις καταγράφονται ως εξής: ΝΔ 13,4%, ΠΑΣΟΚ 9,7%, ΣΥΡΙΖΑ 7,4%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 6,9%, ΚΚΕ 6,8%, ΔΗΜΑΡ 5,8%, Χρυσή Αυγή 3,6%, Οικολόγοι- Πράσινοι 2,9%, ΛΑΟΣ 1,9%, ΔΗΣΥ 1,3% και ΔΡΑΣΗ 1,3%.
Βενιζέλος: Κίνδυνος ακυβερνησίας για τη χώρα
“Οι εκλογές είναι η ώρα της απόφασης” λέει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και κάνει λόγο για κίνδυνο η χώρα να οδηγηθεί σε ακυβερνησία αν επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις.
Ο κ. Βενιζέλος, σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής τονίζει ότι κυρίαρχο δίλημμα των εκλογών είναι αν θα μείνουμε στην Ευρώπη ή αν θα μπούμε σε μεγάλες περιπέτειες.
Χαρακτηρίζει τις εκλογές «ώρα της αλήθειας για το πολιτικό σύστημα και για τους πολίτες που κρατούν τη φυσιογνωμία της πατρίδας μας και της μοίρας της για τα επόμενα 20 χρόνια στα χέρια τους».
Διαβάστε την είδηση με τη συνέντευξη του Ευ. Βενιζέλου
"Η Ελλάδα θα τα καταφέρει" το σύνθημα της ΝΔ
Στις 6 Μαΐου οι εκλογές, δήλωσε με κατηγορηματικότητα ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στην πρώτη -ουσιαστικά- προεκλογική του συγκέντρωση, στο κλειστό στάδιο του Αιγάλεω και πρόσθεσε ότι «οι εκλογές θα γίνουν θέλουν δεν θέλουν κάποιοι, εμείς δεν φοβόμαστε τον λαό, άλλοι κρύβονται».
«Διώξαμε τον Γιώργο Παπανδρέου τώρα θα διώξουμε και το ΠΑΣΟΚ» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ και απέρριψε τη συγκυβέρνηση εξηγώντας: «τη συγκυβέρνηση τη θέλουν τριών ειδών συμφέροντα: Πρώτον, το ίδιο το ΠΑΣΟΚ. Δεύτερον, τη στηρίζουν όλα εκείνα τα συμφέροντα και οι συντεχνίες που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτε στην Ελλάδα και τρίτον την προτιμούν όσοι εντός και εκτός χώρας θέλουν την αυριανή κυβέρνηση αδύναμη και ελεγχόμενη». Συνέχισε ξεκαθαρίζοντας τον στόχο του για τις εκλογές: «Εμείς ζητάμε καθαρή εντολή από τον ελληνικό λαό για να αλλάξουμε τα πάντα».

 


Σημείωση «Αλχημείου»:
Ας μη ξεχνούν οι αναγνώστες ό,τι οι δημοσκοπήσεις είναι, οι περισσότερες, κατευθυνόμενες και σκοπό έχουν να καθοδηγήσουν την «μάζα» των ψηφοφόρων .
Αποτελούν το κυριότερο μέσο για να κατευθύνουν τις «τάσεις» στα επιθυμητά αποτελέσματα, αυτού που παραγγέλλει την «δημοσκόπηση». Η αλήθεια του «γκάλοπ» είναι πάντα υποκειμενική.
Βασίλης Α. Βαφιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου