Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Σόιμπλε: Αν θέλει να φύγει η Ελλάδα, να φύγει - Πρόντι: «Αν φύγει η Ελλάδα από ευρώ, καταστραφήκαμε»


 Σόιμπλε: Αν θέλει να φύγει η Ελλάδα, να φύγει 

Πιο χαλαρός εμφανίστηκε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Γόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος σε ομιλία του στις Βρυξέλλες τόνισε:

"Εάν η Ελλάδα θέλει να φύγει από το ευρώ δεν θα την πιέσουμε. Είναι δική της η απόφαση αν θα μείνει στο ευρώ ή όχι".

Τον κώδωνα του κινδύνου για την ευρωζώνη σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας έκρουσε ο τέως πρόεδρος της Κομισιόν και τέως ιταλός πρωθυπουργός, Ρομάνο Πρόντι.



Μιλώντας στον Αυστριακό Τύπο, ο τέως πρωθυπουργός τόνισε ότι σε περίπτωση που η χώρας φύγει από το ευρώ θα ακολουθήσει ένα ντόμινο επιπτώσεων που μπορεί να σημάνουν το τέλος των πάντων.

"Μπορεί η Ελλάδα να αντιπροσωπεύει μόνο το 2% του ΑΕΠ και θεωρητικά θα μπορούσε να εξέλθει από το ευρώ, ωστόσο πρέπει να σκεφτούμε ότι σε μια τέτοια περίπτωση σίγουρα η Πορτογαλία, η Ιρλανία, η Ισπανία και η Ιταλία θα ήταν υποψήφιες προς αποχώρηση. Αυτό είναι καταστροφικό για την Ευρώπη", είπε εν ολίγοις ο Ρομάνο Πρόντι.

Μάλιστα, μιλώντας στην Ντι Πρέσε ο Πρόντι προτείνει περαιτέρω διαγραφή του ελληνικού χρέους, προκειμένου να επιβιώσει η χώρα. "Σε διαφορετική περίπτωση η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, καθώς είναι τόσο μικρή χώρα που δεν μπορεί να καταστεί δυνατή μια σωτηρία της", είπε ο πρώην πρωθυπουργός.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τις ελληνικές εκλογές, ο Πρόντι μιλώντας στην εφημερίδα Κουρίρ είπε ότι η χώρα μας βρίσκεται σε βαθιά κρίση γι' αυτό και το αποτέλεσμα των εκλογών είναι τόσο εύθραυστο. "Προβλέπω νέες εκλογές, καθώς δεν θα σχηματιστεί κυβέρνηση" είπε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας.



Πηγη: newpost.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου