Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Γκάφα Τσίπρα με Ολάντ: "Θα γίνει ... Ολαντ-ρέου!"


Κάτι παραπάνω από καυστικός ήταν στα σχόλιά του ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στον νέο πρόεδρο της Γαλλίας.Στην έδρα του πανίσχυρου σε αυτή την φάση, Ολάντ, στην έδρα του ανθρώπου που αρνήθηκε να δει τον κ.Τσίπρα αμέσως μετά την εκλογή του στην θέση του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, ο κ.Τσίπρας επέλεξε να του επιτεθεί!
Στην κατάμεστη από δημοσιογράφους (πάνω από 150) της γαλλικής εθνοσυνέλευσης, που είχε θεωρηθεί μεγάλη αλλά αποδείχθηκε μικρή ο κ.Τσίπρας αποκάλεσε το νεο Γάλλο Πρόεδρο... Ολαντρέου!




Οταν πρωτομπήκε στην αίθουσα ο Αλέξης Τσίπρας φάνηκε να εντυπωσιάζεται με τον κόσμο και τους δημοσιογράφους που είχαν συγκεντρωθεί και τότε είπε: "Μπορεί να μην σας φοβίσαμε αλλά σίγουρα την ξαφνιάσαμε."

Τα σχόλιά του σε στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας προκάλεσαν αρνητική εντύπωση κάνοντας κάποιους να μιλήσουν για γκάφα λίγο πριν τη Σύνοδο Κορυφής στην οποία ο Γάλλος πρόεδρος αναμένεται να παρουσιάσει ένα σχέδιο ανάπτυξης για την Ευρώπη και την Ελλάδα.
Ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη που παραχώρησε με τον ηγέτη του Μετώπου της Αριστεράς Ζ. Μελανσόν ανέφερε πως ο κ. Ολάντ θα πρέπει να αποδείξει πως όσα έλεγε προεκλογικά ισχύουν και μετεκλογικά και συνέχισε λέγοντας πως αν δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις του ο γαλλικός λαός θα τον στείλει στο Μαρόκο να κάνει διακοπές μαζί με τον Σαρκοζί!

Παρομοιάζοντας μάλιστα τη Γαλλία με την Ελλάδα ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα στο σχολιασμό του ανέφερε πως ο πρόεδρος Ολάντ θα πρέπει να γνωρίζει πως δεν μπορεί με ευκολία να αθετήσει τις υποσχέσεις του και να γίνει Ολαντ-ρέου, αυτό θα έχει το αποτέλεσμα που είχαμε και στην Ελλάδα.
Μετά το τέλος της συνέντευξης ο κ. Τσίπρας είχε προγραμματίσει ανοικτή συγκέντρωση έξω από την γαλλική εθνοσυνέλευση αλλα ο καιρός μάλλον θύμωσε και δεν του έκανε το χατίρι.

Ο Αλ. Τσίπρας σήμερα θα μεταβεί και στο Βερολίνο, συνεχίζοντας και το μπαράζ των συνεντεύξεων σε διεθνή ΜΜΕ, σε μια προσπάθεια να διασκεδαστούν οι αρνητικές εντυπώσεις για την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου