Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Βερολίνο: «Παράθυρο» μείωσης επιτοκίων για την Ελλάδα

O Γερμανός βουλευτής Νόρμπερτ Μπάρτλε, εκπρόσωπος για τη δημοσιονομική πολιτική του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της καγκελαρίου Μέρκελ.

 Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο προσαρμογής των επιτοκίων των δανείων προς την Ελλάδα από τους πιστωτές της ο Γερμανός βουλευτής Νόρμπερτ Μπάρτλε, εκπρόσωπος για τη δημοσιονομική πολιτική του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) της καγκελαρίου Μέρκελ.
Η Ελλάδα πρέπει να επιτύχει τους οικονομικούς στόχους που τέθηκαν με τα προγράμματα βοήθειας και μόνο μικρές αλλαγές είναι νοητές, όπως αυτές στα επιτόκια, αναφέρει ο κ. Μπάρτλε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Passauer Neue Presse, σημεία της οποίας αναμεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.




Εξάλλου, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Rheinische Post, ο αναπληρωτής επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, Μίκαελ Μάιστερ, εκτιμά ότι αλλαγές που γίνονται στην ελληνική οικονομία είναι πολύ αργές και ότι η Ελλάδα πρέπει να κρίνει τον επόμενο μήνα, αν θα πρέπει να μείνει στην Ευρωζώνη.
Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αναρωτηθεί στα μέσα Σεπτεμβρίου εάν έχει πλειοψηφία στη Βουλή και μεταξύ των πολιτών, για τις απαιτούμενες επώδυνες αλλαγές, σημειώνει με νόημα ο κ. Μάιστερ και χαρακτηρίζει λυπηρή μία πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ [EUR=X] Σχετικά άρθρα .
Μέχρι σήμερα, συνεχίζει ο κ. Μάιστερ, οι αναφορές δείχνουν ότι η ταχύτητα των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα είναι ανεπαρκής, ιδιαίτερα όσον αφορά στις αποκρατικοποιήσεις, ενώ όπως επισημαίνει, οιαδήποτε πρόταση για ένα τρίτο πρόγραμμα διάσωσης για την Ελλάδα δεν θα είχε την υποστήριξη της πλειοψηφίας του κυβερνητικού συνασπισμού στη Γερμανία.


NAFTEMPORIKI.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου