Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

ΕΑΝ ΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΤΗΡΕΙ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ, Στήριξη της Ελλάδας στη Σύνοδο Κορυφής ζητεί ο Ολάντ


Εμμεσο πλην σαφές μήνυμα υπέρ του ελληνικού αιτήματος για επιμήκυνση του προγράμματος προσαρμογής, έστειλε σήμερα ο Φρανσουά Ολάντ, καλώντας τους ευρωπαίους ηγέτες να στηρίξουν την Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής της 19ης Οκτωβρίου, εάν η κυβέρνηση της χώρας δείξει ότι τηρεί τις δεσμεύσεις της για οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

 

 

 

Οι δηλώσεις του Γάλλου προέδρου έγιναν μετά τις συνομιλίες που είχε με τον ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι, στη Μαδρίτη.
«Αν οι Έλληνες το δείξουν αυτό, θα πρέπει, στην ευρωπαϊκή Σύνοδο του Οκτωβρίου, να επιτρέψουμε να συνεχιστεί η εφαρμογή του προγράμματος έτσι ώστε να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για το μέλλον», σημείωσε ο κ. Ολάντ.
Τασσόμενος δε στο πλευρό του Μάριο Ντράγκι, ο Γάλλος πρόεδρος υποστήριξε ότι τα υψηλά σπρεντ ορισμένων χωρών της ευρωζώνης δικαιολογούν πιθανή παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) στις αγορές «στο όνομα της διασφάλισης της ομαλής εφαρμογής της νομισματικής πολιτικής».
«Ο Ραχόι κι εγώ είμαστε αμετακίνητα προσηλωμένοι στον αμετάκλητο χαρακτήρα του ευρώ», πρόσθεσε, ενώ ο Ισπανός πρωθυπουργός δήλωσε βέβαιος πως «ούτε το ευρώ, ούτε η κοινή αγορά, ούτε η ΕΕ, θα οπισθοδρομήσουν».
Ο κ. Ολάντ τόνισε επίσης ότι η Ισπανία είναι «κυρίαρχο κράτος» που θα αποφασίσει μόνο του εάν θα χρειασθεί να προσφύγει σε μία συνολική «διάσωση» της οικονομίας του: «Η Ισπανία θα αποφασίσει εάν θα χρειαστεί ή περαιτέρω βοήθεια, το πότε και το πώς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 ΕΘΝΟΣ On Line

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου