Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

«Γιατί ρε Προκόπη έγλειφες;»

Σκληρά «γαλλικά» Μεϊμαράκη κατά Παυλόπουλου με φόντο την υπόθεση των ακινήτων

 Σύμφωνα με αυτήκοους μάρτυρες ειπώθηκαν χυδαίες εκφράσεις μεταξύ των δύο πολιτικών.

 Αθήνα: Συνεχίζεται η αντιπαράθεση ακόμα και εντός ΝΔ για την υπόθεση των τριών πρώην υπουργών με αφορμή το δημοσίευμα στην κυριακάτικη εφημερίδα για τα ακίνητα. Ένα πρωτοφανές φραστικό επεισόδιο φέρεται να διημείφθη στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής μεταξύ του Προέδρου του Σώματος Ευ.Μεϊμαράκη και του βουλευτή της ΝΔ Πρ.Παυλόπουλου.
Ο κ. Μεϊμαράκης, ενοχλημένος από το γεγονός ότι ο κ. Παυλόπουλος βγήκε στην ραδιοφωνική εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, φέρεται να του είπε: «Σε άκουσα το πρωί που βγήκες στον Χατζηνικολάου να του γλύψεις τον π... . Έλα να γλείψεις τον δικό μου, είναι καλύτερος».

 

 Συγκεκριμένα, ο Προκόπης Παυλόπουλος παραχώρησε συνέντευξη στον Real Fm και τον Νίκο Χατζηνικολάου, γεγονός που ενόχλησε τον Ευ.Μεϊμαράκη.


Κατά το Real.gr ακολούθησε η εξής στιχομυθία μεταξύ των δύο:


- Γιατί ρε Προκόπη πήγες και έγλειφες τον Χατζηνικολάου σήμερα;
- Πώς κατάλαβες ότι έγλειφα τον Χατζηνικολάου;
- Μου το είπαν. Εσύ δεν έλεγες για τον εκρηκτικό χαρακτήρα μου;
- Και από αυτό που είπα για το εκρηκτικό του χαρακτήρα σου, κατάλαβες ότι έγλειφα τον Χατζηνικολάου;
- Να ξέρεις ότι όποιος γλείφει τον Χατζηνικολάου είναι απέναντί μου
- Εγώ δεν γλείφω κανέναν και δεν με αφορά
Ο βουλευτής της ΝΔ Προκόπης Παυλόπουλος, μιλώντας στον Real Fm ζήτησε να χυθεί άπλετο φως με την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης.


«Δεν πρέπει να μείνει τίποτα και αυτό είναι προς το συμφέρον ιδίως των πολιτικών προσώπων. Εγώ πιστεύω ότι είναι συκοφαντίες, αλλά η δικαιοσύνη είναι εκείνη η οποία θα αποδείξει και ο έλεγχος που θα γίνει βεβαίως από τα όργανα της εκτελεστικής εξουσίας που θα επικουρήσουν το έργο της» εξήγησε.


Εν τω μεταξύ τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τη διαρροή στην Real News στοιχείων της δικογραφίας στην οποία ενεπλάκησαν τα ονόματα των Ευ.Μειμαράκη, Μ.Λιάπη και Γ.Βουλγαράκη διέταξε η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου.


Η έρευνα διατάχθηκε μετά από αναφορά που υπέβαλε ο εμπλεκόμενος στην αντιδικία, επιχειρηματίας.


Την προκαταρκτική εξέταση ανέλαβε να διενεργήσει ο εισαγγελέας Χ.Λακαφώσης.


Ο ίδιος ο κ. Μεϊμαράκης, μιλώντας χθες στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες για την υπόθεση έκανε λόγο για «μαφιόζικα, εκβιαστικά και αλήτικα» χτυπήματα.


Χαρακτηριστικό ένα απόσπασμα των όσων είπε: «Λάθος πρόσωπο χτύπησε, όποιος το χτύπησε, για πιθανή αποσταθεροποίηση της χώρας. Μπαίνω στην αρένα για κάποιον που με κατηγορεί με αστήρικτες και γελοίες καταγγελίες».


Ο ίδιος αρνήθηκε να προβεί σε εκτιμήσεις σχετικά με τις σκοπιμότητες όποιων ενέπλεξαν το όνομά του, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «το κοστούμι του προέδρου δεν του το επιτρέπει».


Αν και δεν απέκλεισε την πιθανότητα να προσφύγει στο μέλλον στη Δικαιοσύνη, προς το παρόν, όπως εξήγησε, αποζητά την δικαίωσή του «στην αρένα, στο πλήθος των συγκεντρωμένων στην Πλατεία (σ.σ. Συντάγματος), εκεί οπού με έδωσε βορά το δημοσίευμα. Η κοινωνία θα καταλάβει ότι είμαι αθώος μόνο εάν ένα όργανο κύρους όπως το ΣΔΟΕ με έχει βγάλει ότι είμαι αθώος.»



Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, news.in.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου