Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Ολόκληρη τη δόση ζήτησε ο Σαμαράς στη Σύνοδο και όχι τμηματικά


Την διαβεβαίωση ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα κλείσει εντελώς η συμφωνία με την Τρόικα μετέφερε στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ενώ ζήτησε να γίνει σύντομα και ολόκληρη η εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ.

 

Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να ολοκληρώσει την αποστολή της και αναφέρθηκε εκτεταμένα στις θυσίες που έχει κάνει ο ελληνικός λαός και οι οποίες φέρνουν αποτελέσματα. Μίλησε ακόμη για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί τόσο στα δημοσιονομικό όσο και στο σκέλος των διαρθρωτικών αλλαγών και τόνισε ότι η ανεργία έχει φθάσει σε δυσθεώρητα επίπεδα.
Επισήμανε ακόμη την ανάγκη να δοθεί ρευστότητας στην ελληνική οικονομία με την εκταμίευση της δόσης, ενώ αναφέρθηκε και στις ιδιωτικοποιήσεις που έχουν δρομολογηθεί. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός κατέληξε λέγοντας ότι η Ευρώπη θα πρέπει να βρει την χρυσή ισορροπία όπως διατυπώνεται στην πρόταση Ρομπάι για τον συνδυασμό της δημοσιονομική πειθαρχίας και την ανάπτυξης και επισήμανε ότι αν η πρόταση είχε εφαρμοστεί από την αρχή στην περίπτωση της Ελλάδας, τότε η χώρα μας δεν θα είχε φθάσει σε αυτό το σημείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου