Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Φρανσουά Ολάντ : Καθήκον μου να βρω μια συμφωνία για την Ελλάδα


Αιχμές κατά του Βερολίνου για τη στάση που κρατά στο ελληνικό ζήτημα εξαπέλυσε χθες ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.
Λίγες μόλις ώρες μετά το «ναυάγιο» των διαπραγματεύσεων και τη μη επίτευξη συμφωνίας στο Eurogroup - θρίλερ της Τρίτης, ο Γάλλος πρόεδρος πραγματοποίησε νέα δυναμική παρέμβαση «υπέρ» της Ελλάδας.
Ειδικότερα δήλωσε ότι «καθήκον» του είναι «να αναζητήσει και να βρει» μια συμφωνία ώστε να αποδεσμευτεί και να εκταμιευθεί η νέα δόση της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, που συνεχίζει να αναβάλλεται μετά την προχθεσινή αποτυχία του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης για το θέμα.




Ερωτηθείς σχετικά με την έλλειψη συμφωνίας,, ο Φρανσουά Ολάντ απάντησε: «Εχετε δίκιο να λέτε ότι, έστω κι αν βρισκόμαστε κοντά σε μια συμφωνία, δεν έχουμε ακόμα καταλήξει σε συμφωνία. Και αυτό είναι που μετράει, η συμφωνία».
«Το καθήκον μου είναι να αναζητήσω και να βρω μια συμφωνία, καθώς αυτό είναι πολύ σημαντικό για την Ελλάδα και την Ευρώπη, αφού σε αντίθετη περίπτωση θα υπάρξει αμφιβολία για την ακεραιότητα της Ευρωζώνης» πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος.
Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν θα υπάρξει συμφωνία παρά μόνον «εάν η Γαλλία και η Γερμανία καταλήξουν σε μια συμφωνία». Πρόσθεσε μάλιστα ότι αναμένει αυτό να συμβεί «εντός των προσεχών ημερών». Αναφορικά με τη στρατηγική που ακολουθεί η καγκελάριος Μέρκελ εν όψει των γερμανικών εκλογών το φθινόπωρο του 2013, τόνισε: «Ο καθένας έχει ζητήματα εσωτερικής πολιτικής, τα σέβομαι, αλλά υπάρχει ένα υπέρτερο συμφέρον. Και αυτό είναι η Ευρώπη».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου