Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Προθεσμία στους απεργούς μέχρι την Πέμπτη

«Οι πρωτεργάτες αυτής της απαράδεκτης κατάστασης καλούνται να συμμορφωθούν» 


 Προθεσμία στους εργαζομένους των μέσων μαζικής μεταφοράς μέχρι αύριο Πέμπτη, προκείμενου να αποκατασταθεί η λειτουργία των μέσων, έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου







Η ταλαιπωρία των πολιτών και η αναστάτωση της οικονομικής ζωής της πρωτεύουσας δεν μπορεί να συνεχιστούν. Πρέπει άμεσα να αποκατασταθεί η ομαλότητα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στέλνοντας σαφές μήνυμα στους απεργούς:

«Μέχρι αύριο οι πρωτεργάτες αυτής της απαράδεκτης κατάστασης καλούνται να συμμορφωθούν με τις δικαστικές αποφάσεις για να αποκατασταθεί η νομιμότητα». Σε αντίθετη περίπτωση, ξεκαθάρισε, θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του νόμου.
Την ίδια ώρα, με «μπλακ αόυτ στις συγκοινωνίες» προειδοποιεί ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Κίνησης της ΣΤΑΣΥ, Χρήστος Κούκης, σε περίπτωση που η κυβέρνηση προχωρήσει σε επίταξη των εργαζομένων.
Λύση που θα αντιστοιχείται με την υπάρχουσα νομοθετική ρύθμιση για το μισθολόγιο και θα διατηρεί ταυτόχρονα το θεσμό της συλλογικής σύμβασης, ζήτησε η Δημοκρατική Αριστερά, σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση στο συνεχιζόμενο αδιέξοδο.
Οι μάσκες έπεσαν και ο υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων με συνοδοιπόρους τους μνημονιακούς συνεταίρους του έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο, σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ για το τελεσίγραφο της κυβέρνησης.
Η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι εκβιάζοντας, τρομοκρατώντας, και απειλώντας τους εργαζόμενους στα μέσα μαζικής μεταφοράς στοχεύει  στην πλήρη διάλυση του δημόσιου συστήματος συγκοινωνιών
Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, «ο ολισθηρός δρόμος της πολιτικής επιστράτευσης που επέλεξε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, όχι μόνο δεν θα δώσει λύσεις στα εκρηκτικά προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο των δημόσιων συγκοινωνιών αλλά θα τα οξύνει, αφού είναι μαθηματικά βέβαιο ότι με την ασκούμενη πολιτική που έχει επιλέξει η κυβέρνηση οι μεταφορές και οι συγκοινωνίες θα υποβαθμίζονται και θα απαξιώνονται, ενώ οι εργαζόμενοι που υπηρετούν σε αυτές θα οδηγούνται στη φτώχεια και την εξαθλίωση».
Για έβδομη συνεχή ημέρα οι συρμοί του μετρό παρέμειναν ακινητοποιημένοι, ενώ από τις 12.00 έως τις 16.00 δεν εκτελούνται ούτε τα δρομολόγια ΗΣΑΠ και τραμ, λόγω στάσης εργασίας.
Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια των λεωφορείων και των τρόλεϊ, για αύριο, Πέμπτη, ωστόσο, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία έχουν εξαγγείλει στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 17.00, προκειμένου να πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση.
 Σε κοινή τους σύσκεψη χθες, οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς αποφάσισαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους, προσανατολιζόμενοι σε στάσεις εργασίας την επόμενη Τρίτη 29 Ιανουαρίου, καθώς και σε 24ωρη απεργία την επόμενη Πέμπτη 31 Ιανουαρίου.
Κυκλοφοριακό «έμφραγμα»
Αυξημένη είναι και σήμερα η κίνηση στους περισσότερους δρόμους του Λεκανοπεδίου, λόγω των κινητοποιήσεων των εργαζομένων σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ, οι οποίοι αντιδρούν στην υπαγωγή τους στο ενιαίο μισθολόγιο.
Σύμφωνα με την τροχαία, περισσότεροι από 50 τροχονόμοι έχουν τοποθετηθεί σε κομβικά σημεία της πρωτεύουσας προκειμένου να διευκολύνουν την κίνηση των οχημάτων.
Ιδιαίτερο κυκλοφοριακό πρόβλημα παρατηρείται κατα τις ώρες αιχμής -νωρίς το πρωί και αργά το μεσημέρι- σε Κηφισιας, Σταδίου, Πανεπιστημίου, Πειραιώς, Αμαλίας, Συγγρού, Κατεχάκη και Βασιλέως Κωνσταντίνου.

 naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου