Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Εκλογές για τον διάδοχο του Παν. Ψωμιάδη

ΣΕ ΨΥΧΡΟΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΛΙΜΑ

Εκλογές για την ανάδειξη νέου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας διεξάγονται σήμερα μετά την οριστική παύση του Παναγιώτη Ψωμιάδη από το αξίωμά του για την υπόθεση της μείωσης προστίμου σε πρατηριούχο καυσίμων.

 

 

 

Υποψήφιοι είναι ο αναπληρωτής περιφερειάρχης Διονύσης Ψωμιάδης -ο οποίος το προηγούμενο διάστημα ασκούσε καθήκοντα περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας- ο αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας και ο περιφερειακός σύμβουλος Θεοχάρης Αποστολίδης.
Περιφερειακοί σύμβουλοι, υποστηρικτές του Απ. Τζιτζικώστα, θυμίζουν ότι ο ίδιος ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς ήταν αυτός που προεκλογικά είχε θέσει βέτο στην επιθυμία του Παναγιώτη Ψωμιάδη να ορίσει αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης τον αδελφό του Διονύση.
Άλλοι εκλέκτορες τονίζουν ότι η περιφέρεια πρέπει να αλλάξει σελίδα και να σταματήσει η οικογενειοκρατία, ενώ υπενθυμίζουν ότι και ο Διονύσης Ψωμιάδης έχει εμπλοκή με τη δικαιοσύνη, με δύο ποινικές διώξεις να εκκρεμούν σε βάρος του για έργα της πρώην νομαρχίας.
«Ο Αντώνης Σαμαράς μου εμπιστεύτηκε πριν μερικούς μήνες τον προεκλογικό αγώνα εν λευκώ στη Μακεδονία και τη Θράκη» ισχυρίζεται σε ανακοίνωσή του ο Παναγιώτης Ψωμιάδης και προσθέτει:
«Κάποιοι επιμένουν να χρησιμοποιούν τη Νέα Δημοκρατία εφευρίσκοντας δήθεν 'παρεμβάσεις' και 'τηλεφωνήματα' από τη Συγγρού υπέρ συγκεκριμένου υποψηφίου. Αυτές οι αήθεις πρακτικές, όχι μόνο δεν συμβάλλουν στη διαφύλαξη της ενότητας -που είναι σήμερα περισσότερο απαραίτητη από ποτέ- αλλά αντίθετα δυναμιτίζουν το κλίμα και προσβάλουν την προσωπικότητα των περιφερειακών συμβούλων και αντιπεριφερειαρχών που θα κληθούν να εκλέξουν το νέο περιφερειάρχη. Ελπίζω το μήνυμα αυτό να το λάβουν όλοι σοβαρά υπ' όψιν και να αφήσουν τη σπέκουλα. Η Νέα Δημοκρατία, προς τιμήν της, στέκεται στο ύψος των περιστάσεων. Ας απομονώσει αυτούς που την καπηλεύονται» καταλήγει ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.
Η συνεδρίαση για την εκλογή του διαδόχου του Παναγιώτη Ψωμιάδη ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπου και θα κατατεθούν επισήμως οι υποψηφιότητες.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου