Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ PUBLIC ISSUE _ Πέρασε μπροστά η ΝΔ με μισή μονάδα


Οι πρόσφατες θετικές εξελίξεις με την έγκριση της δόσης από το Eurogroup και τις διαβεβαιώσεις για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, φαίνεται πως έχουν αντίκτυπο στην κοινή γνώμη. Μικρό προβάδισμα καταγράφει για τη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ η νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Public Issue για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ.

 

 

Σύμφωνα με την εκτίμηση της εκλογικής επιρροής των κομμάτων, η ΝΔ έρχεται πρώτη με 29% και ο ΣΥΡΙΖΑ δεύτερος με 28,5%, μια διαφορά οριακή, αλλά αξιοσημείωτη καθώς αλλάζει τα δεδομένα των προηγούμενων μετρήσεων που έφερναν πρώτο με διαφορά τον ΣΥΡΙΖΑ.
Σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ιδίας εταιρείας (Δεκέμβριος 2012), η ΝΔ έχει άνοδο 3 μονάδων, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πτώση κατά 2 μονάδες.
Στη συνέχεια, ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ και οι Ανεξάρτητοι Ελληνες με ποσοστό 8%, η Χρυσή Αυγή με 10%, η ΔΗΜΑΡ με 7% και το ΚΚΕ 5,5%, ενώ 4% συγκεντρώνουν τα άλλα κόμματα.
Στην παράσταση νίκης, ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να προηγείται με 44% έναντι 39% της ΝΔ τον Ιανουάριο.
Το 48% των ερωτηθέντων θεωρεί καταλληλότερο για πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά, το 24% τον Αλέξη Τσίπρα, το 25% κανέναν από τους δυο, ενώ 4% δεν εκφράζει γνώμη.
Αξίζει να σημειωθεί ακόμη ότι το ποσοστό όσων πιστεύουν ότι η χώρα βρίσκεται σε σωστή κατεύθυνση έχει αυξηθεί από το 7% τον Ιανουάριο του 2012, στο 25% τον Ιανουάριο του 2013, ενώ αντίστοιχα το ποσοστό όσων εκτιμούν ότι η χώρα βρίσκεται σε λάθος κατεύθυνση έχει υποχωρήσει από το 87% πέρυσι στο 68% εφέτος τον ίδιο μήνα.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου