Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Ξενοδόχοι:Στα 10 δισ. οι δαπάνες ξένων τουριστών


Με τη συμμετοχή 1.700 ξενοδόχων από όλη τη χώρα πραγματοποιήθηκε η 2η Γενική Συνέλευση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδας στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.





Στα συμπεράσματα της μεγαλύτερης εκδήλωσης του ελληνικού τουρισμού καταγράφηκε, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά, ότι ο τουρισμός παρά τους κραδασμούς που υπέστη από τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση αποτελεί την ατμομηχανή ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και το 2012.

Όπως αποτυπώθηκε από τη σύνθεση των στοιχείων του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων, της Τραπέζης της Ελλάδας και της εταιρείας Quantos S.A. οι δαπάνες των ξένων τουριστών το 2012 ανήλθαν στα 10,024 δισ. ευρώ μειούμενες σε ποσοστό 5% σε σχέση με το 2011.

Eπίσης για το ίδιο χρονικό διάστημα πτώση ύψους 7% παρουσίασαν οι διανυκτερεύσεις αλλοδαπών τουριστών φθάνοντας τις 141 εκατ., ενώ οι επισκέψεις ξεπέρασαν τις 15,5 εκατ., σημειώνοντας μείωση 6% συγκριτικά με το 2011.

Χαμηλές οι πληρότητες
Οι πληρότητες των ξενοδοχειακών μονάδων ήταν εξαιρετικά χαμηλές, ενώ συρρικνώθηκε έτι περαιτέρω η σεζόν. Σύμφωνα με έρευνα πεδίου του ΙΤΕΠ που παρουσιάστηκε στη 2η Γενική Συνέλευση , μολονότι οι πληρότητες τον μήνα Αύγουστο ανέβηκαν σε ποσοστό 0,10% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2011, τον Μάιο, εξαιτίας και της πολιτικής αβεβαιότητας, έπεσαν σε ποσοστό 6,20%. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου