Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Βουλγαρία: Αυξήσεις έως και 100% σε ρεύμα και θέρμανση!


Διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις της Βουλγαρίας πραγματοποίησαν χιλιάδες άνθρωποι για να διαμαρτυρηθούν για τις αυξήσεις –ακόμα και 100% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα- στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και θέρμανσης.


 
 Οι διαδηλωτές στη Σόφια έκαναν πορεία και κατέληξαν έξω από το κτίριο του υπουργείου Οικονομίας και Ενέργειας, όπου πέταξαν χιονόμπαλες και ζήτησαν την παραίτηση του υπουργού Ντέλιαν Ντόμπρεφ, ο οποίος επρόκειτο να συναντηθεί με αντιπροσωπεία των πολιτών για να εξετάσουν τις πτυχές του θέματος.
Στις άλλες μεγάλες πόλεις της Βουλγαρίας, αρκετοί ήταν αυτοί που έκαψαν τους λογαριασμούς τους, έξω από τα κεντρικά γραφεία των εταιρειών διανομής ενέργειας.
Από την πλευρά τους, οι διανομείς CEZ και Energo-Pro ανακοίνωσαν ότι οι υψηλότεροι λογαριασμοί του Δεκεμβρίου 2012 οφείλονται στη διαφορετική περίοδο κατανάλωσης, τις κακές καιρικές συνθήκες και την αύξηση στις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας περίπου κατά 14% από τον Ιούλιο του 2012.
Το υπουργείο Οικονομίας ανακοίνωσε ότι ειδική επιτροπή θα εξετάσει τον υπολογισμό των στοιχείων για την τελική έκδοση των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος στους καταναλωτές της CEZ.
Πάντως, οι διαδηλωτές παραμένουν σε εγρήγορση, καθώς έχουν ήδη ανακοινώσει την επόμενη κινητοποίησή τους στις 14 Φεβρουαρίου και προγραμματίζουν τη συλλογή υπογραφών με στόχο τη διενέργεια δημοψηφίσματος για την έξοδο των εταιρειών διανομής ενέργειας από τη Βουλγαρία.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου