Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Επίσκεψη Ολάντ: Σε επενδύσεις προσβλέπει η Αθήνα


Σε επενδύσεις και συνέχιση των πολύ καλών διμερών σχέσεων προσβλέπει η κυβέρνηση από την επίσκεψη του Προέδρου Ολάντ στην Αθήνα, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα.
Ερωτηθείς εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, αν η Αθήνα βλέπει στο πρόσωπο του γάλλου προέδρου έναν σύμμαχο στην υπόθεση της διόρθωσης του λάθους με το πολλαπλασιαστή του ελληνικού προγράμματος, ο υπουργός αρκέστηκε να πει ότι «περιμένουμε να συνεχίσουμε να έχουμε ένα πολύ καλό σύμμαχο σε όλα».




Ο υπουργός Οικονομικών  εμφανίστηκε εξάλλου καθησυχαστικός αναφορικά με την πορεία υλοποίησης των προαπαιτούμενων εν όψει  της άφιξης της τρόικα την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ ερωτηθείς για τις πιέσεις που ασκούνται για το θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο,  απάντησε ότι «επί του παρόντος δεν έχουμε τέτοιο πρόβλημα».
Με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα» μία ημέρα πριν από επίσκεψη – «αστραπή», διάρκειας έξι ωρών, που θα πραγματοποιήσει αύριο στην Αθήνα, ο Φρανσουά Ολάντ εξέφρασε την πρόθεση της Γαλλίας να στηρίξει τις προσπάθειες ανάπτυξης της χώρας μας.
 «Οι θυσίες που απαιτήθηκαν από τον ελληνικό λαό υπήρξαν οδυνηρότερες από ό,τι αλλού. Η εξυγίανση των δηµόσιων οικονοµικών είναι αναγκαία, αλλά δεν αρκεί. Γι' αυτό είναι απαραίτητα µέτρα υποστήριξης της ανάπτυξης», επισήμανε ο κ. Ολάντ, προσθέτοντας:
«Ερχοµαι στην Αθήνα για να δηλώσω τη διαθεσιµότητα της Γαλλίας να συµβάλει σε αυτό το κεφάλαιο, µε τη συνεργασία των διοικητικών µας µηχανισµών, τη δέσµευση των γαλλικών επιχειρήσεων, µε την κινητοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων. Αρνούµαι µιαν Ευρώπη που θα καταδίκαζε τις χώρες σε λιτότητα δίχως τέλος».
Ο γάλλος πρόεδρος εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην Ελλάδα και επάνελαβε την αλληλεγγύη του προς τους Έλληνες. «Οι Γάλλοι είναι αλληλέγγυοι µε τον ελληνικό λαό στις δοκιμασίες που βιώνει. Το νόημα της επίσκεψής µου σήμερα είναι να προσφέρω τη στήριξη της Γαλλίας ώστε η Ελλάδα να επιτύχει και η Ευρώπη να προχωρήσει μαζί της», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Απηύθυνε μάλιστα κάλεσμα στους γάλλους επενδυτές «να αδράξουν όλες τις ευκαιρίες που τους προσφέρονται στην Ελλάδα» και εκτίμησε ότι γαλλικές επιχειρήσεις θα συμμετάσχουν τους διαγωνισµούς που θα προκηρυχθούν για ιδιωτικοποιήσεις στους τομείς της ενέργειας και της διαχείρισης των υδάτινων πόρων.
Στο πλαίσιο της επίσκεψής του ο κ. Ολάντ θα συναντηθεί την Τρίτη στις 15.00 με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια. Τον γάλλο πρόεδρο θα συνοδεύσει στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
ΚΚΕ: Ο λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα από τον Ολάντ
«Ο ελληνικός λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα από την επίσκεψη του Ολάντ και των γάλλων επιχειρηματιών, καθώς είναι ενταγμένη στο πλαίσιο των οξυμμένων ανταγωνισμών και αντιθέσεων μεταξύ ιμπεριαλιστικών κέντρων και τμημάτων του κεφαλαίου για το μοίρασμα της αγοράς σε τομείς, όπως η ενέργεια, οι υδάτινοι πόροι, τα εξοπλιστικά προγράμματα», παρατήρησε από την πλευρά του το ΚΚΕ, σε σχόλιό του.
Σύμφωνα με το Κομμουνιστικό Κόμμα, «ο Ολάντ εκπροσωπεί εκείνα τα συμφέροντα που τσακίζουν τα δικαιώματα των γάλλων εργαζομένων, που αιματοκυλούν το λαό του Μάλι, που σχεδιάζουν στην ΕΕ, μαζί με τους άλλους εκπροσώπους του ευρωπαϊκού κεφαλαίου, τη συντριβή όλων των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων».

  naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου