Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Και για το 2013 μέσω της ΔΕΗ η είσπραξη του «χαρατσιού»


«H Ελλάδα υποφέρει από την ανεργία, την υψηλότερη στην Ευρώπη και στην ιστορία της», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.
Ο Α. Σαμαράς τόνισε ότι η Ευρώπη στρέφει την προσοχή της στην ανάπτυξη, καθώς η έλλειψή της αποτελεί το «νούμερο ένα πρόβλημα» για την ΕΕ, δημιουργώντας ανεργία και ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τους νέους.




«Στην Ελλάδα το πρόβλημα αυτό είναι ακόμη πιο σοβαρό, καθώς υποφέρουμε από ιστορικά υψηλά επίπεδα ανεργίας, τα υψηλότερα στην Ευρώπη και τα υψηλότερα στους νέους. Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, ότι η σημερινή συνάντηση των ηγετών είναι σημαντική», δήλωσε ο Α. Σαμαράς.
«Η δόση θα έρθει στην ώρα της», διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, σημειώνοντας πως δεν υπάρχει ζήτημα εμπλοκής. «Προχωράμε κανονικά, είχαμε μεγάλη πρόοδο, σύντομα θα μπορούμε να πούμε ότι τα έχουμε κλείσει όλα, υπάρχουν μεταρρυθμίσεις που πρέπει να προχωρήσουν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γ. Στουρνάρας.
Παράλληλα σημείωσε πως για το θέμα του Δημοσίου το υπουργείο Διοικ. Μεταρρύθμισης κάνει το καλύτερο που μπορεί να γίνει, προσθέτοντας πως η τρόικα ζητά να εκπληρωθούν τρεις προϋποθέσεις: τα οργανογράμματα, η κινητικότητα και οι υποχρεωτικές αποχωρήσεις. Μάλιστα ο υπουργός δικαιολόγησε την καθυστέρηση με το επιχείρημα ότι πρόκειται για κάτι που γίνεται για πρώτη φορά, κάνοντας λόγο για «επανάσταση στο ελληνικό δημόσιο».
Οσον αφορά το χαράτσι της ΔΕΗ, ο υπουργός Οικονομικών έχει εισηγηθεί να διατηρηθεί ο ειδικός φόρος στα ακίνητα στους λογαριασμούς της ΔΕΗ μέχρι το τέλος του 2013, έστω και τροποποιημένος. Η τροποποίηση αφορά μια πιο «ήπια» μορφή σημείωσε, ενώ πρόσθεσε ότι «ο εισπρακτικός μηχανισμός της ΔΕΗ δημιουργεί σιγουριά και το θέμα είναι πρακτικό».
Οπως ανέφερε, «η εισήγησή μου είναι σε βάση ρεαλιστική, προκειμένου να σχεδιαστεί ένας πολύ καλός μηχανισμός είσπραξης του ενιαίου φόρου στα ακίνητα από 01/01/2014», ενώ έκανε γνωστό ότι έχει ενημερώσει ήδη για το θέμα και τους άλλους δύο κυβερνητικούς εταίρους.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΕΜΙΡΗΣ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου