Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Διευκρινίσεις μετά τις αντιδράσεις για την «αθωωτική» ψήφο

ΓΙΑ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ
 
 

Η θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι δεδομένη και σαφής και εκφράστηκε πλήρως τόσο στην επιτροπή όσο και στην διεξαχθείσα ψηφοφορία στην ολομέλεια, ηταν το σχόλιο της ΝΔ στις πληροφορίες που φέρουν τον γραμματέα του κόμματος Μανώλη Κεφαλογιάννη, τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη και τον βουλευτή της ΝΔ Ιωάννη Καράμπελα να ψήφισαν κατά της παραπομπής Κασιδιάρη.

 
 
 
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κρεμαστινός φέρεται να ψήφισε "παρών".
Σε διευκρινιστικές δηλώσεις προέβησαν ο βουλευτής και γ.γ. της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης και ο Ι. Καράμπελας.
Ο κ. Κεφαλογιάννης αναφέρει: «Καταδικάζω τη βία από όπου και αν προέρχεται είτε από την άκρα αριστερά είτε από την άκρα δεξιά. ήθελα να δώσω την ευκαιρία στον κ Κασιδιάρη να ζητήσει συγγνώμη για αυτή του την ακραία πράξη όπως θα έπρεπε να είχε κάνει εδώ και καιρό. Δεν πρέπει αυτό να παρεξηγείται και δεν αποτελεί άφεση αμαρτιών». «Συνειδητή είναι η καταδίκη της πράξης και όχι η ψήφος» κατέληξε χαρακτηριστικά ο κ. Κεφαλογιάννης.
«Με τις δηλώσεις μου και τη στάση μου έχω καταδικάσει τα φαινόμενα βίας», αναφέρει ο βουλευτής της ΝΔ Ι. Καράμπελας και προσθέτει: «Αν ψήφιζα αυτή τη σιγμή θα ψήφιζα υπέρ της αρσης της ασυλίας του Ηλία Κασιδιάρη. Έκανα λάθος αλλά ήθελα να περάσω άλλα μηνύματα. Ηθελα να περάσω δηλαδή το μήνυμα στην κονωνία ότι δεν αρκεί η καταδίκη από ένα ακροατήριο για να καταδικάσουμε τη βία αλλά συνολική καταδίκη από όλη την κοινωνία. Έκανα φάουλ κομματικό και το παίρνω πάνω μου».
«Εκ παραδρομής στην ονομαστική ψηφοφορία για την άρση της ασυλίας του βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη ψήφισα όχι, ενώ έχοντας ιδία γνώμη του επεισοδίου, σαφέστατα η πρόθεσή μου ήταν να ψηφίσω ναι» δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης.

 ΕΘΝΟΣ On Line

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου