Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

«Ανοιχτή γραμμή» νεοφυών επιχειρήσεων - κυβέρνησης

Στιγμιότυπο από την συνάντηση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του Υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη με εκπροσώπους της Ελληνικής 'Ενωσης Νεοφυών Επιχειρήσεων.


Η συνεργασία της κυβέρνησης με την Ένωση Νεοφυών Επιχειρήσεων συμφωνήθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Πρωθυπουργού με νέους επιχειρηματίες, παρόντων του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, των υφυπουργών Νότη Μηταράκη και Αθανάσιου Σκορδά και του υφυπουργού αρμόδιου για το ΕΣΠΑ Κυριάκου Βιρβιδάκη.



Όπως έγινε γνωστό, από τον Πρωθυπουργό οι εκπρόσωποι των νεοφυών επιχειρήσεων ζήτησαν τρόπους χρηματοδότησης και πάταξη της γραφειοκρατίας, ενώ, με έμφαση, έθεσαν το θέμα της διασύνδεσης της εκπαίδευσης με την επιχειρηματικότητα.
Ο κ. Κωστής Χατζηδάκης ανακοίνωσε πως συμφωνήθηκε:
  • ότι θα σχηματιστεί μια ολιγομελής επιτροπή εκ μέρους των νεοφυών επιχειρήσεων που θα είναι σε συνεχή επαφή με το υπουργείο Ανάπτυξης.
  • ότι οι νεοφυείς επιχειρήσεις αναλαμβάνουν την υποχρέωση να δίνουν ιδέες στην κυβέρνηση σε σχέση με τη διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας.
  • ότι οι νεοφυείς επιχειρήσεις θα συμμετάσχουν στο σχεδιασμό του νέου ΕΣΠΑ.
Ο υπουργό Ανάπτυξης τόνισε πως από την πλευρά της κυβέρνησης διατυπώθηκε ακόμη μια φορά η πεποίθηση ότι μόνο μέσω της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας μπορεί να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και η Ελλάδα να περάσει σε μια νέα εποχή.
«Και γιʼ αυτό το λόγο» πρόσθεσε «το κράτος εκείνο το οποίο οφείλει να κάνει, είναι πραγματικά να αφήσει ήσυχους τους νέους επιχειρηματίες και τον κάθε Έλληνα που έχει μια καινούργια ιδέα, να πάει μπροστά, το κράτος πρέπει να περιοριστεί σε ένα ρυθμιστικό ρόλο και να εγκαταλείψει κάθε αρνητική πρακτική του παρελθόντος, σε σχέση, ιδίως με την γραφειοκρατία».
Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Νεοφυών Επιχειρήσεων Π. Ζαμάνης χαρακτήρισε εξαιρετικό το κλίμα της συνάντησης με τον Πρωθυπουργό, επισημαίνοντας πως γίνεται το πρώτο βήμα συνεργασίας με την κυβέρνηση.
«Ο Πρωθυπουργός άκουσε τα προβλήματα και τα θέματα που θέσαμε. Στόχος μας δεν ήταν να παραπονεθούμε. Δεν ήταν μόνο να θίξουμε τα πιθανώς κακώς κείμενα, αλλά να προτείνουμε λύσεις και να δείξουμε στην κυβέρνηση ότι οι επιχειρηματίες είναι στη διάθεσή της και να βοηθήσουμε να διορθωθούν κάποια πράγματα» σημείωσε μεταξύ άλλων.
Ο κ. Αντώνης Σαμαράς χαρακτήρισε, μεταξύ άλλων, τη στήριξη των νεοφυών επιχειρήσεων μία από τις βασικές οδούς εξόδου από την κρίση, επισημαίνοντας πως η ανάπτυξη απαιτεί την κινητοποίηση όλου του οικονομικού και του κοινωνικού κεφαλαίου της χώρας.

 naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου