Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Έτοιμη να καλύψει το 12% των κεφαλαίων η Εθνική


Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, με το ποσοστό της ιδιωτικής συμμετοχής να είναι πλέον το 12%, καλούνται να εγκρίνουν οι μέτοχοι της Εθνικής Τράπεζας ΕΤΕ-2,60% στη δεύτερη επαναληπτική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι.




Η γενική συνέλευση αναμένεται να εγκρίνει την αύξηση και στη συνέχεια θα υποβληθεί προς έγκριση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς το ενημερωτικό της αύξησης. Εκτιμάται ότι η περίοδος άσκησης των δικαιωμάτων θα ξεκινήσει στις 12 ή 13 Μαΐου και ο στόχος είναι να ολοκληρωθεί η διαδικασία στα τέλη του μήνα ή τις αρχές Ιουνίου.
Η διοίκηση του ομίλου της Εθνικής έχει ήδη διαπιστώσει το ενδιαφέρον για τη συμμετοχή ιδιωτών, όμως αυτές οι κινήσεις που έχουν γίνει ήταν σε επίπεδο pre marketing παρουσιάσεων, αφού δεν αναφέρονταν οι όροι και οι τιμές της επικείμενη αύξησης.
Αν και αύριο δεν θα έχουμε απόλυτα προσδιορισμένους όρους, σίγουρα τα στοιχεία θα είναι πιο κοντά σε αυτά που θα αναγράφονται στο ενημερωτικό της αύξησης, που αναμένεται να κατατεθεί άμεσα, πιθανότατα μετά τις αργίες των πρώτων ημερών του Μαΐου.
Εν τω μεταξύ, την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί η έκτακτη συνέλευση των μετόχων της Eurobank, οι οποίοι καλούνται να εγκρίνουν τυπικά την απόφαση για την πλήρη ανακεφαλαιοποίηση του ομίλου από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

 naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου