Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

ΔΟΕ: Τρίωρη στάση εργασίας την Τετάρτη


Τρίωρη στάση εργασίας (τις τρεις τελευταίες ώρες της πρωινής βάρδιας και τις τρεις πρώτες της απογευματινής) εξήγγειλε για την Τετάρτη η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ), προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθούν στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης όλης της χώρας καθώς και στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.



Οι δάσκαλοι διαμαρτύρονται για την «απαράδεκτη», όπως αναφέρουν εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, που αφορά στη μείωση των οργανικών θέσεων.
Στην Αθήνα η συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί στις 14:00 στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής (Τσόχα 15-17).
Η ΔΟΕ αναφέρει ότι οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε. μπορούν να κηρύξουν επιπλέον τρίωρη στάση εφόσον κρίνουν ότι βοηθά οργανωτικά τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις.

«Οι βάρβαρες πολιτικές λιτότητας δεν έχουν τέλος. Η εκπαίδευση υποχρηματοδοτείται, συγχωνεύεται, υποβαθμίζεται, απαξιώνεται από τις ενέργειες Κυβέρνησης και Τρόικας. Ο εκπαιδευτικός τρομοκρατείται, χειραγωγείται, απολύεται. Ο κατήφορος δεν έχει σταματημό», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

 naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου