Τρίτη 2 Απριλίου 2013

«Αγκάθι» ο τρόπος είσπραξης του τέλους ακινήτων

Σ. Κεδίκογλου: Το μείζον είναι το ποσό που θα καταβληθεί


 Εναλλακτικές λύσεις για να μειώσει το χαράτσι της ΔΕΗ κατά 15-20% και να κάμψει έτσι τις αντιρρήσεις της ΔΗΜΑΡ στη διατήρησή του και για εφέτος, εξετάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παραδέχτηκε ότι ο τρόπος είσπραξης του φόρου ακινήτων παραμένει αγκάθι στις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης τρόικας, τόνισε ωστόσο ότι το ποσό που θα καταβληθεί, θα είναι αισθητά χαμηλότερο.

 «Αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις που θα έχει η κυβέρνηση με την τρόικα τις επόμενες ημέρες παραμένει ο τρόπος είσπραξης του φόρου ακινήτων, όπως παραδέχθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου.



Μιλώντας στη ΝΕΤ, τόνισε, ωστόσο, ότι το ζητούμενο είναι το ποσό που θα καταβληθεί το οποίο, όπως είπε, θα είναι αισθητά χαμηλότερο.
Ερωτηθείς σχετικά με τη διαφωνία της Δημοκρατικής Αριστεράς για την παράταση είσπραξης του τέλους μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ ΔΕΗ-6,65% επισήμανε ότι  ο πρωθυπουργός και οι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ θα συζητήσουν το θέμα αυτό στην αυριανή σύσκεψη που θα έχουν στο Μέγαρο Μαξίμου.
Κατά τα άλλα, ο κ. Κεδίκογλου σημείωσε ότι η προετοιμασία της κυβέρνησης εν όψει της επιστροφής της τρόικας είναι πολύ προχωρημένη και υπάρχουν πολύ θετικές ενδείξεις. Σημείωσε επίσης ότι «είμαστε πολύ κοντά σε μια θετική κατάληξη» στο θέμα της ρύθμισης για την πληρωμή των οφειλών, χωρίς να αναφερθεί στον αριθμό των δόσεων.
Σε ό,τι αφορά τέλος τα σενάρια περί ανασχηματισμού δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση έχει άλλες προτεραιότητες.
 Το θέμα του τέλους ακινήτων βρέθηκε στο επίκεντρο της σύσκεψης που είχε χθες ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, με τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ Φίλιππο Σαχινίδη και της ΔΗΜΑΡ Δημήτρη Χατζησωκράτη.
ΣΥΡΙΖΑ: Συνεχίζουν να βαδίζουν στον μνημονιακό δρόμο του «ναι σε όλα»
Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ εν όψει της επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα, κατηγορώντας την πως συνεχίζει να βαδίζει στον μνημονιακό δρόμο του «ναι σε όλα».
«Ο κ. Σαμαράς χέρι - χέρι με την τρόικα υλοποιούν το σχέδιο της περαιτέρω διάλυσης του κοινωνικού κράτους και αποδόμησης των εργασιακών σχέσεων,  του κλεισίματος των επιχειρήσεων, των ιδιωτικοποιήσεων και των απολύσεων “πανηγυρίζοντας” ταυτόχρονα για την καταστροφή της Κύπρου», σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση.
Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ «αντί να διαγκωνίζονται μεταξύ τους για το ποιος θα διαφοροποιηθεί επικοινωνιακά περισσότερο από την κυβερνητική γραμμή», να εξηγήσουν στον ελληνικό λαό γιατί «συνεχίζουν να στηρίζουν το μνημόνιο της καταστροφής».
«Η τρικομματική κυβέρνηση συνεχίζει να κάνει αυτό που ξέρει πολύ καλά.  Να βαδίζει στο μνημονιακό δρόμο του ΝΑΙ σε όλα κλιμακώνοντας την επίθεση στην πλειοψηφία της κοινωνίας», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.
Χρυσή Αυγή: Να καταργηθεί άμεσα το χαράτσι
Την άμεση κατάργηση του τέλους ακινήτων ζητεί η Χρυσή Αυγή.
«Το πολιτικό σύστημα που εκτρέφει golden boys και βουλευτές με αστρονομικούς μισθούς, συνεχίζει να τσακίζει έναν ολόκληρο λαό», σημειώνει σε ανακοίνωσή της και προσθέτει: «Τέλος στο χαράτσι και την άδικη φορολόγηση των αδυνάτων, τέλος στα προνόμια του πολιτικού συστήματος».

 naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου