Τρίτη 14 Μαΐου 2013

ΕΓΣΣΕ: Δεν υπέγραψε τη συμφωνία ο ΣΕΒ

ΓΣΕΕ, ξενοδόχοι, επαγγελματοβιοτέχνες και έμποροι υπέγραψαν Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας ισχύος έξι μηνών

Με συμφωνία των τεσσάρων εκ των πέντε κοινωνικών εταίρων ολοκληρώθηκε η σημερινή συνάντηση για την υπογραφή  Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η Σύμβαση που υπέγραψαν ΓΣΕΕ, ΣΕΤΕ, ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ είναι ισχύος έξι μηνών.




Τη Σύμβαση δεν υπέγραψε ο ΣΕΒ αντιπροτείνοντας «πρωτόκολλο συμφωνίας επί βασικών θεμάτων και αρχών» με το επιχείρημα ότι «εκ του μνημονίου έχει περιοριστεί δραματικά ο ρόλος των κοινωνικών εταίρων και υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, αποτελεί παρωδία».
Νωρίτερα ο ΣΕΒ αρνήθηκε να δεσμευθεί γραπτώς για την καταβολή του επιδόματος γάμου, παραπέμποντας στο σχετικό ψήφισμα της γενικής του συνέλευσης.
Συγκεκριμένα ο Σύνδεσμος διαφώνησε με τη συμβατική αποτύπωση του επιδόματος, δεδομένου όπως επισήμανε, ότι τα μέλη του το καταβάλλουν  κανονικά.
«Η υπογραφή της νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στο "παρά ένα" και με "μείον ένα" κοινωνικό εταίρο σημαίνει ότι από αύριο δεν θα υπάρξουν νέες μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα», τόνισε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Βασίλης Κορκίδης, για να σημειώσει με νόημα πως η ΕΓΣΣΕ δεν αντικαθίσταται από κανένα «πρωτόκολλο συμφωνίας».
Ο ΣΕΒ με την άρνησή του να υπογράψει, απομονώνεται από τους υπόλοιπους κοινωνικούς εταίρους, πρόσθεσε ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας και εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι διεσώθη το επίδομα γάμου.

 naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου