Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Η Βίκυ Σταμάτη κατά της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο


Σειρά παραβιάσεων από την ελληνική Δικαιοσύνη καταγγέλλει η πλευρά της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου στην προσφυγή της κατά της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Διαφωνεί με την κίνηση ο νυν δικηγόρος της Βίκυς Σταμάτη, Αλέξης Κούγιας.





Την προσφυγή κατέθεσε ο Βασίλης Χειρδάρης, πρώην δικηγόρος της Βίκυς Σταμάτη. Ο κ. Χειρδάρης εκπροσωπούσε τη σύζυγο του Άκη Τσοχατζόπουλου όταν είχε παρουσιαστεί για πρώτη φορά στον ανακριτή για να απολογηθεί.

Στην προσφυγή που κατατέθηκε γίνεται λόγος για παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας από πλευράς της ελληνικής Δικαιοσύνης και ζητά αποζημίωση για ηθική βλάβη.

Με την προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων όμως διαφωνεί ο νυν εκπρόσωπος της Βίκυς Σταμάτη, Αλέξης Κούγιας.

Σε δήλωση από το δικηγορικό γραφείο του επισημαίνεται ότι τόσο ο ίδιος, όσο και οι συνεργάτες του είναι αντίθετοι με την προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, καθώς όπως αναφέρει «ουδέν ουσιαστικό αποτέλεσμα μπορεί να έχει».

«Εμάς και την κα Τσοχατζοπούλου ενδιαφέρει μόνο η ουσιαστική κρίση του Δικαστηρίου στα μέλη του οποίου έχουμε απεριόριστη εμπιστοσύνη».






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου