Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Κομισιόν: Δεν έχει δοθεί τελεσίγραφο τριών ημερών στην Ελλάδα

ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΟ ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ ΤΟΥ REUTERS
 
 

Διαψεύδει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δια του εκπροσώπου του 'Ολι Ρεν, τηλεγράφημα του Reuters, το οποίο επικαλούμενο τέσσερις αξιωματούχους της ευρωζώνης, αναφέρει ότι η τρόικα δίνει διορία τριών ημερών στην Ελλάδα, προκειμένου να πειστεί ότι η χώρα μας μπορεί να ανταποκριθεί στους όρους του Μνημονίου και να προχωρήσουν στην εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου

 

 

Σύμφωνα με τον Σάιμον Ο΄ Κόνορ, «το μόνο που είναι αλήθεια είναι ότι για να μπορέσει το Eurogroup να λάβει απόφαση ή να καταλήξει σε πολιτική συμφωνία την ερχόμενη Δευτέρα οι συζητήσεις στην Αθήνα θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί νωρίτερα.
«Είναι μια ιστορία που βγαίνει από το πουθενά, δεν έχουμε θέσει καμία προθεσμία», ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του εκπροσώπου του Ολι Ρεν, αναφερόμενος στο σχετικό τηλεγράφημα του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου.
Ερωτηθείς, εξάλλου, για την πορεία των συζητήσεων στην Αθήνα, ο ίδιος εκπρόσωπος τόνισε ότι πάγια θέση της Επιτροπής είναι να μην σχολιάζει τις διαπραγματεύσεις όταν βρίσκονται σε εξέλιξη.
Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο η επόμενη δόση των 8,1 δισ. ευρώ να καταβληθεί τμηματικά σε υποδόσεις ο Σ. Ο' Κόνορ επιβεβαίωσε ότι είναι μια συνήθης πρακτική τους τελευταίους 6 μήνες οι δόσεις να εκταμιεύονται σε υποδόσεις υπό την προϋπόθεση ότι θα πληρούνται οι πολιτικοί όροι που έχουν τεθεί. «Δεν υπάρχει κάτι καινούργιο σ' αυτό το θέμα», σημείωσε ο εκπρόσωπος του Ολι Ρεν.
Το τηλεγράφημα του Reuters ανέφερε ότι οι συνομιλίες της Αθήνας με τους εκπροσώπους της τρόικας για την εκταμίευση της δόσης των 8,1 δισ. ευρώ ξανάρχισαν τη Δευτέρα έπειτα από διακοπή δύο εβδομάδων, κατά τη διάρκεια των οποίων η ελληνική κυβέρνηση έφτασε στο χείλος της κατάρρευσης με αφορμή το κλείσιμο της ΕΡΤ και παραθέτει τις εκτιμήσεις αξιωματούχου της ευρωζώνης με γνώση επί των διαοπραγματεύσεων:
«Υπάρχει μία γενική δυσαρέσκεια με την πρόοδο στην Ελλάδα, κυρίως με τις μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο τομέα, όπως οι φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί ή οι υπηρεσίες υγείας», αναφέρει ο αξιωματούχος.
Δεύτερη πηγή δηλώνει προς το πρακτορείο ότι «όλοι συμφώνησαν ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη πριν από το Eurogroup της Δευτέρας. Γι' αυτό πρέπει να μας παρουσιάσει το πρόγραμμά της ξανά την Παρασκευή».

 ΕΘΝΟΣ On Line

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου