Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Δένδιας: θα αξιοποιηθούν στο ακέραιο οι δημοτικοί αστυνομικοί


Τις προθέσεις του σχετικά με την αξιοποίηση των δημοτικών αστυνομικών από την Ελληνική Αστυνομία ξεκαθαρίζει με δήλωσή του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας.



.
«Στόχος μας είναι οι δημοτικοί αστυνομικοί, οι οποίοι θα ενταχθούν στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις τοπικές κοινωνίες και εντέλει στους δημότες», αναφέρει ο κ. Δένδιας.
Υπογραμμίζει μάλιστα ότι το υπουργείο «όχι απλώς θα αξιοποιήσει στο ακέραιο την εμπειρία των δημοτικών αστυνομικών, αλλά και θα τους καταστήσει σημαντικό παράγοντα στην εμπέδωση κλίματος ευνομίας στις πόλεις μας».
Όπως επισημαίνει ο υπουργός, «ήδη, με τη σύσταση της Διεύθυνσης Εξυπηρέτησης Πολιτών και Δημοτικής Αστυνόμευσης, στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο αναδιάρθρωσης της Ελληνικής Αστυνομίας, προβλέπεται η αξιοποίηση των δημοτικών αστυνομικών και η ομαλή ένταξή τους στο νέο μοντέλο δράσης της Ελληνικής Αστυνομίας».
Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Δένδιας καλεί κόμματα, αιρετούς άρχοντες της Αυτοδιοίκησης, εργαζόμενους και συνδικαλιστικούς φορείς να στηρίξουν «τη μεγάλη αυτή προσπάθεια» και τονίζει ότι «κανείς δεν περισσεύει απ’ όσους μπορούν να προσφέρουν στον κρίσιμο τομέα της ασφάλειας του πολίτη».
Κορυφώνονται οι κινητοποιήσεις
Την ίδια ώρα, συνεχίζονται και αναμένεται να κορυφωθούν αυτήν την εβδομάδα, κατά την ψηφοφορία επί του πολυνομοσχεδίου, οι κινητοποιήσεις κατά της κινητικότητας και των απολύσεων στο Δημόσιο, συμπεριλαμβανομένης της κατάργησης της δημοτικής αστυνομίας.
Στην τοπική αυτοδιοίκηση, οι εργαζόμενοι απέχουν για δεύτερη ημέρα από κάθε εργασία, ενώ αύριο Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι διοργανώνεται συγκέντρωση στην Πλατεία Καραϊσκάκη, απ΄ όπου θα ξεκινήσει μηχανoκίνητη πορεία. Μηχανοκίνητες πορείες θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας με πρωτοβουλία των Συλλόγων-Μελών της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στην Περιφέρεια.
Παράλληλα, τη Δευτέρα στις 8 το βράδυ η ΠΟΕ - ΟΤΑ συμμετέχει στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που οργανώνει η ΑΔΕΔΥ σε συνεργασία με τις Ομοσπονδίες - μέλη της στην Πλατεία Συντάγματος. Την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθεί και συναυλία καλλιτεχνών.
Την Τρίτη η ΠΟΕ - ΟΤΑ θα συμμετάσχει στην 24ωρη πανεργατική απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ, με βασικό σύνθημα «περικυκλώνουμε τη Βουλή-απόσυρση του πολυνομοσχεδίου».  Στις 8.30 το βράδυ οργανώνεται πανελλαδικό συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος, αλλά και ολονύχτια διαμαρτυρία.
Την Τετάρτη, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΠΟΕ - ΟΤΑ και πορεία στη Βουλή.
Παράλληλα, οι δήμαρχοι αποφάσισαν ότι  οι δήμοι θα παραμένουν κλειστοί από τη Δευτέρα μέχρι και την Τετάρτη. Οι υπηρεσίες καθαριότητας και οι κοινωνικοπρονοιακές δομές θα λειτουργήσουν κανονικά, με εξαίρεση την Τρίτη, ημέρα της γενικής απεργίας.
Την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση όλων των αιρετών στο υπουργείο Εσωτερικών, πορεία στη Βουλή και επίδοση ψηφίσματος στον πρόεδρο της Βουλής και τα κόμματα. Αμέσως μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ θα εκτιμήσει τις επόμενες ενέργειές του.

newsroom naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου