Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Αντ. Σαμαράς: Οι τράπεζες να συμβάλουν στην ενίσχυση της ρευστότητας


Οι τράπεζες θα πρέπει να συμβάλουν οριστικά στην ενίσχυση της ρευστότητας και στην ανάκαμψη της οικονομίας, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τη διοίκηση του ΤΧΣ και τους διοικητές των τεσσάρων συστημικών τραπεζών -Εθνική, Eurobank, Alpha Bank ΑΛΦΑ και Πειραιώς- παρουσία του υπουργού Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα.




Ο πρωθυπουργός ζήτησε, ακόμη, να εξεταστούν οι προϋποθέσεις για μείωση των επιτοκίων με στόχο την ανακούφιση των δανειοληπτών.
Από την πλευρά τους οι τραπεζίτες ζήτησαν η αναδιοργάνωση του τραπεζικού συστήματος να γίνει με σταθερά βήματα.
Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου και ο κ. Στουρνάρας δήλωσε ότι συζητήθηκε το θέμα της ρευστότητας, καθώς και ότι ανταλλάχθηκαν απόψεις με τους τραπεζίτες για την οικονομία.
«Τώρα που τελείωσε με επιτυχία η φάση ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και έχουμε, πια, ένα τραπεζικό σύστημα με τέσσερις πυλώνες, θέλαμε να ακούσουμε τις απόψεις των τραπεζιτών για την ελληνική οικονομία και ανταλλάξαμε απόψεις», δήλωσε ο κ. Στουρνάρας.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν, από την πλευρά της Alpha Bank o Γιάννης Κωστόπουλος, της Εθνικής ο Γιώργος Ζανιάς, της Eurobank o Χρήστος Μεγάλου και της Τράπεζας Πειραιώς ΠΕΙΡ-1,18% ο Μιχάλης Σάλλας.
Στο τέλος Ιουλίου η κυβέρνηση αναμένεται να παρουσιάσει τα σχέδιά της για την περαιτέρω θωράκιση και ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος.
Μ. Σάλλας: Δεν χρειαστεί νέα κεφάλαια η Τράπεζα Πειραιώς
Εν τω μεταξύ, την πεποίθησή του ότι η Τράπεζα Πειραιώς θα περάσει τα stress tests που προβλέπεται να διεξαχθούν στις τράπεζες έως το τέλος του έτους, όπως έχουν ζητήσει οι διεθνείς δανειστές της χώρας, εξέφρασε ο πρόεδρος της τράπεζας Μιχάλης Σάλλας.
«Είμαι βέβαιος ότι τα stress tests θα δείξουν ότι δεν θα χρειαστούμε νέα κεφάλαια», δήλωσε ο κ. Σάλλας σε δημοσιογράφους.

  newsroom naftemporiki.gr
 με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου