Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

Ευχές Κ. Παπούλια για απαλλαγή του λαού από τα βάρη του

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας παρακολουθεί τη θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Νυδρί της Λευκάδας.

 Την ευχή η μεγάλη ημέρα της γιορτής της Παναγίας να γίνει η αφετηρία της απαλλαγής του ελληνικού λαού από τα βάρη του, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας από τη Λευκάδα, όπου παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Νυδρί.




«Χρόνια πολλά σε όλους, σε όλους μας. Είναι μια μεγάλη ημέρα, μια μεγάλη γιορτή για την Ορθοδοξία. Ελπίζω και εύχομαι, να είναι και η αφετηρία της απαλλαγής του ελληνικού λαού από τα βάρη, που δυστυχώς για αρκετό χρόνο βαστάζει», δήλωσε ο κ. Παπούλιας.
Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχτηκαν στο Νυδρί ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας και ο δήμαρχος Λευκάδας Κώστας Αραβανής, ενώ στρατιωτικό άγημα απέδωσε τιμές και έψαλλε τον Εθνικό Υμνο.
Παρόντες ήταν επίσης ο βουλευτής Λευκάδας Θόδωρος Σολδάτος, ο δήμαρχος Μεγανησίου Στάθης Ζαβιτσάνος, τοπικοί παράγοντες και πλήθος κόσμου.
Στην Πύλο ο Αντ. Σαμαράς
Στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Πύλο, όπου βρίσκεται για ολιγοήμερες διακοπές με την οικογένειά του, γιορτάζει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τον Δεκαπενταύγουστο.
Συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Γεωργία, ο κ. Σαμαράς παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία και τη δοξολογία στη μνήμη της Μεγαλόχαρης, στον ιερό ναό της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας.
Στο προαύλιο του ναού υποδέχτηκε τον πρωθυπουργό ο δήμαρχος Πύλου- Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης. Ο Πρωθυπουργός προσκύνησε την εικόνα της Παναγίας και παρακολούθησε τη Θεία λειτουργία στην οποία χοροστάτησε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.
Αμέσως μετά, αντάλλαξε τις καθιερωμένες ευχές με συμπατριώτες του και κατευθύνθηκε στην πλατεία της Πύλου, όπου μαζί με τον μητροπολίτη Μεσσηνίας και συμπατριώτες του απόλαυσε τον καφέ του με χαλαρή συζήτηση.
Αύριο το απόγευμα ο Πρωθυπουργός θα παραστεί σε εκδήλωση του δήμου Πύλου- Νέστορος και του Πολιτιστικού Συλλόγου Πυλίων «Το Ναυαρίνο», στη διάρκεια της οποίας θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια αναμνηστικής στήλης για τον ναυτικό Βελισσάριο Καραβία, ο οποίος με κίνδυνο της ζωής του, στις 23 Φεβρουαρίου 1980, έσωσε 29 ναυτικούς από το δεξαμενόπλοιο IRENES SERENADE, όπου είχε ξεσπάσει πυρκαγιά.
Γ. Βρούτσης: Με ενότητα μπορούμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες
Μήνυμα ομοψυχίας και αλληλεγγύης έστειλε από την Τήνο, όπου βρέθηκε εκπροσωπώντας την κυβέρνηση για τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.
«Μπορούμε όλοι μαζί με εθνική ομοψυχία, ενότητα και αλληλεγγύη να ξεπεράσουμε τις δύσκολες στιγμές και να βάλουμε πάλι την Ελλάδα πρωτοπόρα, δηλαδή στη θέση που της αρμόζει», δήλωσε ο κ. Βρούτσης, μνημονεύοντας την ιστορική επέτειο του τορπιλισμού της Έλλης στο λιμάνι του νησιού και ευχόμενος στους πιστούς καλή δύναμη και χρόνια πολλά.
«Αυτό που νιώθουμε σήμερα είναι ότι η πατρίδα μας περνάει δύσκολες στιγμές. Οι θυσίες του ελληνικού λαού, όμως, δεν θα πάνε χαμένες, γιατί αντλούμε από την ιστορία μας. Η Ελλάδα είχε και έχει δύο κιβωτούς: τις θρησκευτικές της αξίες και τη δύναμη του ελληνισμού. Και αυτές θα μας βοηθήσουμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες» σημείωσε πρόσθεσε.
Η μέρα της Παναγίας γιορτάστηκε και φέτος στην Τήνο με την παρουσία πλήθους πιστών.
Προσκυνητές όλων των ηλικιών συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί στο δρόμο, που ενώνει το λιμάνι με τον εκκλησία της Ευαγγελίστριας, να περιμένοντας υπομονετικά την έξοδο της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας από τον ναό και την τελετουργική κάθοδό της στη Χώρα, που θα τους επέτρεπε να περάσουν από κάτω και να λάβουν την ευλογία της.
Υπό τους ήχους των εμβατηρίων που παιάνιζε η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, η εικόνα κατέληξε στην κεντρική εξέδρα της παραλίας, όπου εψάλη το «Υπερμάχω».
Με την ευκαιρία του εορτασμού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, η φρεγάτα ΥΔΡΑ, το αρματαγωγό ΣΑΜΟΣ και η πυραυλάκατος ΛΑΣΚΟΣ κατέπλευσαν στο λιμάνι της Τήνου.
Τιμές απέδωσαν αγήματα της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού και τις εκδηλώσεις πλασιίωσε μουσικά η Φιλαρμονική του Πολεμικού Ναυτικού.
Επίσης η πυραυλάκατος ΜΠΛΕΣΣΑΣ, κατέπλευσε στην Πάρο για τον εορτασμό της Παναγίας Εκατονταπυλιανής.
Εξάλλου με αφορμή την 73η επέτειο από τη βύθιση του καταδρομικού ΕΛΛΗ στην Τήνο, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης κατέθεσε στεφάνι στο κενοτάφιο των πεσόντων, ενώ έριξε στεφάνι στον υγρό τάφο του καταδρομικού από την πυραυλάκατο ΛΑΣΚΟΣ.
Τον Αρχηγό ΓΕΝ συνόδευε ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Παναγιώτης Λϊτσας.

 naftemporiki.gr
  Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου