Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Η μαύρη βίβλος με τις επιθέσεις την Χρυσής Αυγής

Από την Ιεράπετρα μέχρι την Ξάνθη και από το Αγρίνιο μέχρι τη Λέσβο έχει επεκταθεί η παραβατική δράση της Χρυσής Αυγής. Οπως καταγράφεται στον φάκελο της Κρατικής Ασφάλειας που χθες παρέδωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, 32 περιστατικά έχουν απασχολήσει την υπηρεσία από τον Ιούνιο του 2012 μέχρι τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

 

 

 

Η «καυτή πατάτα» βρίσκεται τώρα στα χέρια του ανώτατου δικαστηρίου, που καλείται να γνωμοδοτήσει ότι τα περιστατικά βίας που άμεσα ή έμμεσα συνδέονται με τη Χρυσή Αυγή δεν είναι μεμονωμένα... Για τα περισσότερα περιστατικά έχει σχηματιστεί δικογραφία και σε κάποια οι δράστες έχουν συλληφθεί.
Στη λίστα συμπεριλαμβάνονται δύο εγκλήματα που συντελέστηκαν στην Αττική. Το πρώτο αφορά τον θανάσιμο τραυματισμό με μαχαίρι Πακιστανού υπηκόου στα Κάτω Πετράλωνα στις 17 Ιανουαρίου του 2013. Οι δράστες, μεταξύ των οποίων και ένας πυροσβέστης, συνελήφθησαν και προφυλακίστηκαν. Το δεύτερο αφορά το προχθεσινό φονικό, με θύτη τον 45χρονο Γιώργο Ρουπακιά.
Πέρα, όμως, από αυτά, 13 περιστατικά αφορούν τραυματισμούς κυρίως αλλοδαπών, αλλά και Ελλήνων υπηκόων, κυρίως του αριστερού και του αναρχικού χώρου. Κάποιοι από αυτούς τους τραυματισμούς ήταν σοβαροί...
Πολλά είναι, όμως, και τα περιστατικά απειλών. Στη μακρά λίστα ξεχωρίζουν οι καταγγελίες των νηπιαγωγών στη Ραφήνα, οι οποίες δέχθηκαν τηλεφωνήματα στα οποία τους εκφόβιζαν ότι αν δεν διώξουν τους αλλοδαπούς μαθητές θα απαγάγουν τους εκπαιδευτικούς και τους συνοδούς τους! Οι λειτουργοί της εκπαίδευσης δεν φοβήθηκαν και κατήγγειλαν τα περιστατικά. Μάλιστα, η μία τούς έκλεισε και το τηλέφωνο!
Δεν λείπουν, βέβαια, και οι ενέργειες εντυπωσιασμού, όπως οι ενώπιον της τηλεοπτικής κάμερας επιθέσεις σε βάρος πάγκων μικροπωλητών στην Αθήνα και στο Μεσολόγγι ή τα συνθήματα έξω από σπίτια βουλευτών. Και, βέβαια, ανάμεσα στα περιστατικά υπάρχει και ο εμπρησμός του ΑΤΜ στον Βόλο, δράστες του οποίου ήταν για πρώτη φορά μέλη του ακροδεξιού χώρου...
Σοκαρισμένη η Ελλάδα από τη βία της Χρυσής Αυγής
Η λίστα αυτή λειτουργεί ως μοχλός πίεσης του υπουργείου Δημόσιας Τάξης προς τον Αρειο Πάγο, προκειμένου να ενεργοποιηθεί το άρθρο 187 του Ποινικού Κώδικα που αφορά τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Με αυτά τα 32 «παραδείγματα» φαίνεται πως ο κοινός παρονομαστής της παραβατικής δραστηριότητας είναι η Χρυσή Αυγή. Σε περίπτωση που το άρθρο ενεργοποιηθεί, δεν αποκλείεται να διωχθούν βουλευτές του κόμματος για ηθική αυτουργία σε κάποιες περιπτώσεις ή συνολικότερα για τις βίαιες επιθέσεις. Πληροφορίες του «Εθνους» αναφέρουν, πάντως, πως ο φάκελος ήταν έτοιμος πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, όταν η προκλητική συμπεριφορά των χρυσαυγιτών βουλευτών και οπαδών στον Μελιγαλά ξεπέρασε κάθε όριο. Η δολοφονία στο Κερατσίνι «επισφράγισε» τους φόβους των Αρχών για τον ακήρυχτο πόλεμο στις γειτονιές της χώρας...
ΤΑ 32 ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ ΒΙΑΣ
Βέροια 9/6/2012 
 5 άτομα της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν σε άτομα που βρίσκονταν σε κατάστημα προκαλώντας σωματικές βλάβες.
Ξάνθη 6/8/2012
Μουδιασμένη η Ελλάδα μετά το φονικό
40 μέλη της Χρυσής Αυγής φώναξαν συνθήματα έξω από την οικία του βουλευτή Αλ. Κοντού. Προσήχθη ένα άτομο, αλλά ο βουλευτής δεν επιθυμούσε την ποινική δίωξη. Ιτέα Αύγουστος 2012
Κατά την επιστροφή ατόμων της Χ.Α. από το μνημείο των Θερμοπυλών, σε στάση τους σε καφετέρια χτύπησαν θαμώνα που πέταξε εναντίον τους μπουκάλι.
Μεσολόγγι Σεπτέμβριος 2012
Δέκα ημεδαποί, μεταξύ των οποίων βουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου "Χρυσή Αυγή" και ένας αρχιφύλακας προσωπικής ασφάλειας, διενήργησαν ελέγχους σε αλλοδαπούς μετανάστες μικροπωλητές προκαλώντας ζημιές σε βάρος τους.
Κοινό μέτωπο κατά της Χρυσής Αυγής από Έλληνες Ευρωβουλευτές
Ραφήνα 7/9/2012
30 άτομα πεζή με επικεφαλής τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής Παναγιώτη Ηλιόπουλο και Γεώργιο Γερμενή σταμάτησαν μπροστά από πάγκο αλλοδαπού μικροπωλητή και τον αναποδογύρισαν.
Μεταμόρφωση 11/9/2012
7 άτομα μέλη της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν σε κομμωτήριο αλλοδαπού. Εριξαν μολότοφ και μαχαίρωσαν πελάτη.
Λ. Ηρακλείου 22/9/2012
Μέλος της Χρυσής Αυγής επιτέθηκε με μαχαίρι σε 2 αλλοδαπούς που βρίσκονταν σε στάση λεωφορείου στη Λ. Ηρακλείου, τραυματίζοντας τον έναν σοβαρά. Ο δράστης συνελήφθη.
Λυκόβρυση 22/9/2012
Μέλη της Χρυσής Αυγής έκοψαν την πορεία σε μοτοσικλέτα όπου επέβαιναν αλλοδαποί και τους την αφαίρεσαν. Συνελήφθη ο ένας δράστης.
Μεταμόρφωση 22/9/2012
Μέλη της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν με μαχαίρι σε 3 αλλοδαπούς και τραυμάτισαν 2 από αυτούς. Συνελήφθη ο ένας δράστης.
Σέρρες 3/10/2012
2 άτομα που φορούσαν μπλούζες της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν σε Ελληνα τραυματίζοντάς τον ελαφρά.
Λαύριο 5/10/2012
Αυτοκίνητο προσέγγισε λιπαντήριο αυτοκινήτων, εξήλθαν περίπου 10 άτομα που φορούσαν μαύρα ρούχα, εκ των οποίων οι 2 μπλούζες που έφεραν τα διακριτικά της Χρυσής Αυγής, και επιτέθηκαν στους αλλοδαπούς εργαζομένους.
Χίος 10/10/2012
Πακιστανός δέχθηκε απειλές από ομάδα 9 ατόμων, που μπήκαν στο σπίτι του και έλεγαν ότι ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής και να φύγει από το νησί. Αναγνωρίστηκε από τον παθόντα ένας λιμενικός.
Θεσσαλονίκη 7/11/2012
Συνελήφθησαν 2 μέλη της Χρυσής Αυγής για επίθεση κατά 2 φοιτητών μελών της ΚΝΕ που βρίσκονταν στον εξωτερικό χώρο του ΕΠΑΛ.
Ιστιαία 26/11/2012
Ερωτήσεις και ενοχλήσεις μελών Χρυσής Αυγής σε καταστήματα και μικροπωλητές γιατί απασχολούν αλλοδαπούς.
Κοζάνη 15/12/2012
3 Ελληνες που βρίσκονταν σε καφετέρια-στέκι ατόμων του αναρχικού χώρου δέχθηκαν επίθεση από άτομα που φορούσαν μπλούζες της Χρυσής Αυγής.
Αιγάλεω
5 άτομα σε τρεις μοτοσικλέτες που φορούσαν μαύρες μπλούζες με τα διακριτικά της Χρυσής Αυγής χτύπησαν με ένα ρόπαλο στην πλάτη Πακιστανό υπήκοο και αφού τον έριξαν στο έδαφος, τον χτυπούσαν με γροθιές στο πρόσωπο και στον σβέρκο του, και ένας εξ αυτών συνέχισε να τον χτυπάει με το ρόπαλο στον αριστερό του αγκώνα με αποτέλεσμα να του προκαλέσει εκδορές. Αυτεπάγγελτη προανάκριση κατόπιν καταγγελίας του ανωτέρω. Δράστες άγνωστοι.
Κάτω Πετράλωνα 17/1/2013
2 μέλη της Χρυσής Αυγής επέφεραν με μαχαίρι θανάσιμο τραυματισμό σε υπήκοο Πακιστάν. Οι δράστες συνελήφθησαν και προφυλακίστηκαν. Ο ένας εξ αυτών ήταν πυροσβέστης.
Ιεράπετρα 13/2/2013
Μέλη της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν σε 3 αλλοδαπούς προκαλώντας τους σωματικές βλάβες. Συνελήφθη ένας εκ των δραστών.
Λουτράκι 25/2/2013
Κατά την κατάθεση στεφάνου στην πλατεία Ηρώων, ομάδα αριστεριστών επιχείρησε να εμποδίσει τον βουλευτή της Χ.Α. Μπούκουρα. Επενέβη η αστυνομία συλλαμβάνοντας 2 μέλη της Χρυσής Αυγής και 2 αριστεριστές.
6/3/2013
Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών. Υποβλήθηκε απόσπασμα ντοκιμαντέρ του βρετανικού τηλεοπτικού σταθμού "Channel 4" στο οποίο ο υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Αλέξανδρος Πλωμαρίτης-Καράμπελας εκφράζει προφορικά ιδέες προσβλητικές κατά αλλοδαπών λόγω της φυλετικής ή εθνικής τους καταγωγής.
Ξάνθη 10/3/2013
Κατά τη διάρκεια συμπλοκής 50 ατόμων του αναρχικού χώρου και 20 μελών της Χ.Α. τραυματίστηκε ένας μαθητής λυκείου που ανήκε στον αναρχικό χώρο και 2 μέλη της Χ.Α.
Βόλος 28/3/2013
2 μέλη της Χρυσής Αυγής πέταξαν πέτρα και μολότοφ σε τράπεζα.
Ζάκυνθος 6/4/2013
Μέλη του ΠΑΜΕ κατά τη διάρκεια διανομής συσσιτίου από μέλη της Χρυσής Αυγής συνεπλάκησαν με αστυνομικές δυνάμεις.
Αθήνα 2/5/2013
Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γ. Γερμενής συνεπλάκη με άνδρες τις φρουράς του δημάρχου Γ. Καμίνη, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένα κοριτσάκι.
Αγρίνιο 8/5/2013
Δημοσιογράφος τοπικών μέσων ενημέρωσης κατήγγειλε ότι τον εξύβρισε και τον απείλησε τηλεφωνικά ο βουλευτής της Χ.Α. Κων/νος Μπαρμπαρούσης.?
Θεσσαλονίκη 27/5/2013
10 άτομα που φορούσαν μπλουζάκια της Χ.Α. τραυμάτισαν με μαχαίρι αλλοδαπό.
Ραφήνα Ιούνιος 2013
Προϊσταμένη νηπιαγωγείου Ραφήνας ενόρκως κατήγγειλε ότι δέχθηκε κλήση με απόκρυψη αριθμού από άγνωστο άνδρα ο οποίος της είπε τα εξής: "Χρυσή Αυγή. Να διώξετε τα παιδιά από το Πακιστάν και την Ινδία και τους άλλους αλλοδαπούς, διότι έχει δοθεί εντολή να κόψουν τα αυτιά και να απαγάγουν τους εκπαιδευτικούς και τους συνοδούς τους. Ευχαριστώ πολύ".
Ραφήνα 12/6/2013
Νηπιαγωγός κατήγγειλε ότι άγνωστος άνδρας τηλεφώνησε σε (σ.σ. άλλο από το προηγούμενο) νηπιαγωγείο όπου υπηρετεί και της είπε: "Χρυσή Αυγή. Αν υπάρχουν παιδιά από το Πακιστάν και την Ασία, θα σας κάνουμε ντου και έφοδο". Η γυναίκα τού έκλεισε το τηλέφωνο.
Λέσβος 26/7/2013
Μέλος της Χρυσής Αυγής υπέβαλε μήνυση κατά 4 ατόμων που τον εξύβρισαν και τον χτύπησαν.
Θεσσαλονίκη 6/8/2013
Συνελήφθη Ελληνας υπήκοος διότι εξύβρισε και απείλησε αλλοδαπούς. Δήλωσε πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής.
Μελιγαλάς 15/9/2013
Κατά τη διάρκεια μνημόσυνου για τα θύματα της Πηγάδας, μέλη της Χρυσής Αυγής προκάλεσαν επεισόδιο με μέλη του ΛΑΟΣ και του Πατριωτικού Εθνικού Συνδέσμου.
Κερατσίνι 18/9/2013
45χρονο μέλος της Χρυσής Αυγής τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι 34χρονο ημεδαπό.

ΜΑΡΙΑ ΨΑΡΑ - ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΠΙΝΤΕΛΑΣ
                     e-go.gr    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου