Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΕΒ: «Καμπανάκι κινδύνου» η μετανάστευση της ΒΙΟΧΑΛΚΟ

«ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΟ» Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
 
 

Αιχμές κατά της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης αφήνει ο ΣΕΒ, με αφορμή την απόφαση της ΒΙΟΧΑΛΚΟ να μεταφέρει την έδρα της στο εξωτερικό. 

 

 

Οπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων, το γεγονός ότι όλο και περισσότερες βιομηχανίας αποφασίσουν ή εξετάζουν την πιθανότητα να μεταφέρουν την έδρα τους στο εξωτερικό, θα έπρεπε να χτυπήσει καμπανάκι κινδύνου.

«Δεν μπορεί η κυβέρνηση να ασχολείται σύσσωμη επί ένα χρόνο με το θέμα του ΦΠΑ στα εστιατόρια, ενώ ταυτόχρονα αγνοεί το θέμα των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης στην ενέργεια. Είναι καιρός να ενσκήψει αποφασιστικά στα συσσωρευμένα, ζωτικά προβλήματα που έχει δημιουργήσει η οικονομική πολιτική στην ελληνική βιομηχανία, που παραμένει ο σημαντικότερος κλάδος της οικονομίας από πλευράς προστιθέμενης αξίας, απασχόλησης, εξαγωγών και ο μεγαλύτερος τροφοδότης του κράτους σε φόρους και κοινωνικές εισφορές» τονίζει ο ΣΕΒ.
Αφού επισημαίνει ακόμη ως θετικό το ότι η απόφαση της ΒΙΟΧΑΛΚΟ δεν φαίνεται να θίγει την εγχώρια παραγωγή και απασχόληση, καθώς και τις εξαγωγές των ελληνικών μονάδων, τονίζει ότι «έχει εδώ και καιρό εκπέμψει σήμα κινδύνου» για την ελληνική βιομηχανία που «δεν αντέχει πια κάτω από το συνδυασμένο βάρος της κρίσης, της έλλειψης ρευστότητας, της υπερφορολόγησης, του αβάσταχτου κόστους της ενέργειας και του αντιεπενδυτικού περιβάλλοντος».
«Γι' αυτό τονίζουμε ότι η αποβιομηχάνιση του τόπου δεν είναι ούτε πραγματικότητα ούτε νομοτέλεια. Είναι θέμα πολιτικής, είναι θέμα επιλογής» καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο ΣΕΒ.
Διαβάστε ακόμη: «Μεταναστεύει» εκτός συνόρων η ΒΙΟΧΑΛΚΟ

 ΕΘΝΟΣ On Line

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου