Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

«Κλειδώνει» σήμερα η κινητικότητα

Συνεδριάζει το κυβερνητικό συμβούλιο διοικητικής μεταρρύθμισης 

Το θέμα της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων και τα νέα οργανογράμματα των υπουργείων έχουν τεθεί επί τάπητος στη συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου διοικητής μεταρρύθμισης που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Μέγαρο Μαξίμου.




Μέχρι το αργότερο τη Δευτέρα αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την υπογραφή των κοινών υπουργικών αποφάσεων που θα αφορούν την κατάργηση περί των 2.000 οργανικών θέσεων σε 11 υπουργεία.
Στόχος είναι το σχέδιο για την διαθεσιμότητα 12.500 δημοσίων υπαλλήλων να έχει ολοκληρωθεί στο ακέραιο πριν από την άφιξη της τρόικας στην Αθήνα.
Στην κυβέρνηση υπάρχει προβληματισμός για την άρνηση των πρυτάνεων να δώσουν τα στοιχεία για τους 1.500 διοικητικούς υπαλλήλους, που καλείται να θέσει σε διαθεσιμότητα το υπουργείο Παιδείας.
Η χρυσή τομή για να ξεπεραστούν οι αντιδράσεις της πανεπιστημιακής κοινότητας αναμένεται να αναζητηθεί σε συνάντηση του αρμόδιου υπουργού Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου με τους πρυτάνεις στις 14:00.
 http://www.naftemporiki.gr/fu/p/697864/638/10000/0x000000000074877c/1/sumboulio-dioikitikis-metarruthmisis-benizelos.jpg

 Οι διοικήσεις των ιδρυμάτων επιμένουν πάντως πως «τα ελληνικά πανεπιστήμια δεν έχουν πλεονάζον προσωπικό, αλλά αντίθετα λειτουργούν με μεγάλα κενά και ελλείψεις».
Σύμφωνα με τους πρυτάνεις, είναι απορίας άξιο ότι «χωρίς καμία αξιολόγηση των διοικητικών δομών των πανεπιστημίων και κατά εντελώς αυθαίρετο τρόπο αποφασίστηκε ότι σε αυτά υπάρχει ένας αριθμός 1.500 πλεοναζόντων διοικητικών υπαλλήλων, οι οποίοι και πρέπει να τεθούν σε άμεση διαθεσιμότητα».

 naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου