Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Kjetil Tungland: Ο ΤΑΡ ενισχύει την ενεργειακή ασφάλεια της ΝΑ Ευρώπης

Ο διευθύνων σύμβουλος της Trans Adriatic Pipeline μιλάει στη «Ν»
 http://www.naftemporiki.gr/fu/p/719328/638/399/0x00000000007d5d2b/2/kjetil-tungland.jpg
 Ο TAP συνεργάζεται σήμερα με περίπου 14 ελληνικές επιχειρήσεις που στην πορεία κατασκευής του έργου θα αυξηθούν, σύμφωνα με τον Kjetil Tungland, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Trans Adriatic Pipeline (TAP) - Ελβετία, που αναφέρει σε συνέντευξή του στη «N» τους Έλληνες προμηθευτές, τα πολλαπλασιαστικά οφέλη για τη βιομηχανία και τις τοπικές κοινότητες αλλά και τις προοπτικές προσέλκυσης νέων επενδύσεων μετά την κατασκευή του ΤΑP, έργο που θα αρχίσει το 2015.




Ο TAP μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει συναντήσεις σε 3 περιφέρειες, 30 δήμους και 102 κοινότητες στην Ελλάδα στο πλαίσιο μιας πολιτικής που εγγυάται ότι κάθε αποζημίωση για τους ιδιοκτήτες γης θα πρέπει να καταβληθεί πριν ξεκινήσει η κατασκευή του αγωγού, εξηγεί ο κ. Tungland.
«Ο TAP θα έχει σημεία σύνδεσης όχι μόνο με το Ελληνικό Εθνικό Σύστημα Φυσικού Αερίου (Greek National Natural Gas System - NNGS), αλλά και με τη Διασύνδεση Ελλάδας Βουλγαρίας (Interconnector Greece Bulgaria - IGB) ή το Σημείο Διασύνδεσης Κula - Σιδηρόκαστρο», τονίζει ο κ. Tungland εξηγώντας ότι έτσι θα μεταφέρει νέες ενεργειακές πηγές στην Ευρώπη, εξυπηρετώντας τις παροχές στην ευρύτερη Βαλκανική περιοχή, ενισχύοντας την ενεργειακή ασφάλεια της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και ενδυναμώνοντας το ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακού κόμβου.

Ολόκληρη η συνέντευξη στη «Ναυτεμπορική».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου