Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Σταϊκούρας: Νατο το πρωτογενές πλεόνασμα! 24% πάνω τα έσοδα

Οι πολίτες και τα νοικοκυριά «ματώνουν» αλλά το κράτος έχει έσοδα. Και μάλιστα 24% πάνω απ’ όσα περίμενε όπως ανακοίνωσε σήμερα, πρώτη μέρα της επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.





Όπως ανακοίνωσε ο κ. Σταϊκούρας, τα έσοδα του κράτους (προ επιστροφών φόρων) παρουσίασαν αύξηση 24% έναντι του στόχου.

 
«Τα στοιχεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού της Γενικής Κυβέρνησης κατά τους πρώτους εννέα μήνες του έτους, ενισχύουν την εκτίμηση ότι το 2013 θα κλείσει με πρωτογενές πλεόνασμα. Επιπροσθέτως σημειώνεται ότι τον μήνα Οκτώβριο τα έσοδα του Κρατικού Προϋπολογισμού κινήθηκαν πολύ καλύτερα από τους στόχους», ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, «τα έσοδα προ επιστροφών φόρων ανήλθαν στα 4,8 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 750 εκατ. ευρώ ή 24% έναντι του μηνιαίου στόχου.
Η υπέρβαση του στόχου παρατηρείται για 4ο συνεχόμενο μήνα. Με αποτέλεσμα, σε επίπεδο 10μηνου, τα φορολογικά έσοδα να κινούνται πλέον υψηλότερα από τους στόχους».

Και η ανακοίνωση καταλήγει με την εξής φράση: «έτσι, με την πράγματι επώδυνη συμβολή των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, η χώρα προσεγγίζει τους δημοσιονομικούς της στόχους».


newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου