Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Στη φυλακή πρώην υπουργός της Βρετανίας

ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΑ ΕΙΚΟΝΙΚΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ

Σε έξι μήνες εκ των οποίων οι τρεις χωρίς αναστολή καταδικάστηκε ο πρώην υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βρετανίας, καθώς όπως και ο ίδιος παραδέχθηκε, παρουσίασε εικονικές δαπάνες κατά τη διάρκεια της θητείας του, μεταξύ 2005 και 2008.

 

 

Ο Ντένις Μακσέιν, πρώην μέλος της κυβέρνησης των Εργατικών του Τόνι Μπλερ παραδέχθηκε στο δικαστήριο ότι είχε πλαστογραφήσει 19 τιμολόγια συνολικού ύψους περίπου 15.000 ευρώ. Με τα χρήματα αυτά χρηματοδότησε τα ταξίδια του, μεταξύ αυτών και ένα ταξίδι στο Παρίσι όπου ήταν κριτική επιτροπή ενός λογοτεχνικού βραβείου.
Για "σημαντική απάτη" έκανε λόγο ο δικαστής, η οποία "επαναλαμβανόταν για μακρά περίοδο". Να σημειωθεί ότι ο πρώην δημοσιογράφος του BBC, είχε διατελέσει τρία χρόνια υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και ήταν βουλευτής για 18 χρόνια. Παραιτήθηκε από το βουλευτικό του αξίωμα το Νοέμβριο του 2012, μετά την έρευνα που ξεκίνησε για τις δαπάνες του ενώ κατηγορίες του απαγγέλθηκαν μόλις τον περασμένο Μάιο.
Είναι ο πέμπτος βουλευτής που φυλακίζεται σχετικά με το σκάνδαλο των δαπανών των βουλευτών, κάτι που έχει εξοργίσει τους πολίτες. Όπως έδειξε ανεξάρτητη έρευνα περισσότεροι από τους μισούς βουλευτές είχαν διαπράξει παρατυπίες προκειμένου να καλύψουν τις δαπάνες τους. Μάλιστα κάποιοι βουλευτές κάλυπταν από... πορνογραφικές ταινίες έως αγορά τροφής για σκύλους.

 ΕΘΝΟΣ On Line

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου