Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Βλέπει παντού εχθρούς ο Ερντογάν! Τα έβαλε και με τους δικαστές που αποκάλυψαν το σκάνδαλο διαφθοράς

Την ώρα που η κυβέρνησή του απειλείται με πτώση, αφού οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο διαφθοράς στην Τουρκία δε σταματούν, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δε σταματάει να κατηγορεί τους πάντες, εκτός από τα... δικά του παιδιά!



Το Σάββατο, σε ομιλία οπαδών του κόμματός του στη Μανίσα (δυτική Τουρκία), τα έβαλε, ξανά, με τους δικαστές που ξεσκέπασαν το κύκλωμα των μιζαδόρων και τους κατηγόρησε πως συνεργάζονται "με ορισμένες εγκληματικές οργανώσεις" για να "κατηγορήσουν αθώους ανθρώπους".

Για άλλη μια φορά, ο Ερντογάν κατηγόρησε επίσης μια "συμμορία στο εσωτερικό του κράτους" ότι βρίσκεται πίσω από την έρευνα που υποχρέωσε τρεις υπουργούς του να παραιτηθούν.

"Ορισμένοι δικαστές, δυστυχώς, ενεργούν σε συντονισμό με ορισμένες εγκηματικές οργανώσεις και σε συνεργασία με ορισμένα μέσα ενημέρωσης για να κατηγορήσουν αθώους ανθρώπους αποκαλύπτοντας εμπιστευτικά έγγραφα", κατήγγειλε ο Ερντογάν.

"Θέλουμε ενότητα, αλληλεγγύη. Ορισμένα κινήματα, μέσα ενημέρωσης και επιχειρηματικοί ή πολιτικοί κύκλοι ενορχήστρωσαν από την Τουρκία αυτή τη γεμάτη μίσος συνωμοσία", πρόσθεσε μιλώντας σ' αυτή την πολιτική συγκέντρωση που οργανώθηκε από το κόμμα του, το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).

Ο Τούρκος πρωθυπουργός στοχοθετεί, χωρίς να την κατονομάζει, την οργάνωση του μουσουλμάνου ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν ο οποίος, αφού υπήρξε για καιρό σύμμαχός του, άρχισε πόλεμο εναντίον της κυβέρνησής του για να καταγγείλει ένα σχέδιο για την κατάργηση ιδιωτικών σχολείων.

"Οι εξελίξεις αυτές δεν έχουν στόχο το AKP, αλλά την Τουρκία", επέμεινε ο Ερντογάν, "δεν μπορούν να δεχθούν την ιδέα ότι η Τουρκία αναπτύσσεται".

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου