Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Θεσσαλονίκη: Ξύλο και απειλές για τις τιμές των προϊόντων - Δεν ήθελαν να πουλάει τοσο φθηνά!

Δράστες και θύματα είναι ιδιοκτήτες εταιρειών - Οι τιμές πώλησης των προϊόντων και οι τελευταίες συμφωνίες που έκλεισαν έφεραν στο προσκήνιο τους... κανόνες της μαφίας!


 Εξιχνιάσθηκαν από αστυνομικούς, περιπτώσεις απόπειρας εκβίασης και παράνομης κατακράτησης σε βάρος 67χρονου διαχειριστή εταιρίας και του 47χρονου διευθυντή πωλήσεων αυτής. Κατά τη διάρκεια επιχείρησης σε περιοχές του Καλοχωρίου και του Πανοράματος, συνελήφθησαν ένας 42χρονος ιδιοκτήτης εταιριών τροφίμων και ένας 34χρονος αλλοδαπός.

Προηγήθηκε καταγγελία των δύο αντρών, σύμφωνα με την οποία ο 67χρονος την 14-01-2014, δέχθηκε απειλές από τους συλληφθέντες κατά της ζωής του ιδίου και της οικογένειάς του, απαιτώντας η εταιρία του να μην πουλά τα προϊόντα της σε συγκεκριμένη εταιρία σε τόσο χαμηλές τιμές.

Επίσης, ο 47χρονος κατήγγειλε ότι προχθές, πήγε στην εταιρία του 42χρονου, όπου ο τελευταίος μαζί με τον 34χρονο αλλοδαπό, τον παρακράτησαν παράνομα, του αφαίρεσαν το κινητό του τηλέφωνο και με χρήση σωματικής βίας και απειλών κατά της ζωής του ιδίου, του συνεταίρου και της οικογενείας του, απαίτησαν την διακοπή πώλησης των προϊόντων τους σε συγκεκριμένη εταιρία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τζίρος της εταιρίας των παθόντων με την εν λόγω επιχείρηση, κατά το έτος 2013, ανέρχεται στα 15.000.000 ευρώ, σύμφωνα με εκτιμήσεις του 67χρονου. Επιπρόσθετα, ο 42χρονος απαίτησε από τον 47χρονο καταγγέλοντα να μην πουλά σε πελάτες, προϊόντα της εταιρίας που διευθύνει, σε τιμή χαμηλότερη απ΄ ότι πουλά ο ίδιος.

 newsit.gr

1 σχόλιο: