Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

«Ο Έλληνας είναι λίγο τεμπέλης»

Τι είπε ξένος σπουδαστής του Beijing Foreign Studies University
Δείτε την απίστευτη συνέντευξη Κινέζου φοιτητή που εκθειάζει την Ελλάδα και την ελληνική γλώσσα


Με το Beijing Foreign Studies University συνεργάζεται το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έτσι, Κινέζοι φοιτητές έρχονται στη χώρα μας με στόχο την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας. Ένας από αυτούς είναι και ο Γιάνγκ Τσίε, που θα βρίσκεται μέχρι τον Μάιο στην Ελλάδα. Μάλιστα, όπως είπε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, έχει επιλέξει να έχει ελληνικό όνομα όσο είναι στη χώρα μας και για αυτό εδώ και πέντε μήνες τον φωνάζουν Αντώνη.

Όπως δήλωσε ήρθε στην Ελλάδα, γιατί ήθελε να μάθει πολύ την ελληνική γλώσσα. «Η Ελλάδα είναι μία χώρα με πάρα πολύ μεγάλη ιστορία, όπως η Κίνα», τόνισε και σχολίασε πως για εκείνον ήταν σημαντικό στην επιλογή του το γεγονός ότι η θάλασσα είναι το κύριο στοιχείο στη χώρα μας.

«Είδα πρώτη φορά τη θάλασσα όταν ήμουν 18 χρονών και για αυτό διάλεξα την Ελλάδα. Μου αρέσει πάρα πολύ», πρόσθεσε.
 video: http://www.protothema.gr/greece/article/348192/o-ellinas-einai-ligo-tebelis/
Όσο για την πρώτη φορά που ήρθε στη χώρα μας, ο Γιάνγκ Τσίε είπε ότι του έκανε πολύ καλή εντύπωση.

«Μετά τις σπουδές μου στη Θεσσαλονίκη θα γυρίσω πίσω για να κάνω τα μεταπτυχιακά μου», σημείωσε.

Σε ερώτηση αναφορικά με τις ομοιότητες και τις διαφορές των Ελλήνων με τους Κινέζους, ο Κινέζος φοιτητής απάντησε: «Προτιμώ τους Έλληνες γιατί νομίζω ότι είναι αυθεντικοί και φιλικοί. Με βοήθησαν πάρα πολύ και μου αρέσουν πολύ οι Έλληνες»

Αν ως λαός έχουμε κάτι κακό, πάντως, ο Τσίε είπε ότι νομίζει πως δεν υπάρχει κάτι κακό στους Έλληνες, ίσως μόνο το γεγονός ότι ο Έλληνας είναι λίγο τεμπέλης. 

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου